Δημοπρασία για τη μίσθωση του Mira Mare στην Υδρα

Δημοπρασία για τη μίσθωση του Mira Mare στην Υδρα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναλειτουργία του πρώην ξενοδοχείου Mira Mare στην Υδρα επιδιώκει ο δήμος του δημοφιλούς νησιού, προκηρύσσοντας δημοπρασία για τη μακροχρόνια μίσθωσή του.

Το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας του δήμου, βρίσκεται στην περιοχή Μανδράκι. Προσδοκία του δήμου είναι η πρώην ξενοδοχειακή μονάδα, κατόπιν επενδυτικών παρεμβάσεων, να λειτουργήσει ως τουριστική επιχείρηση οποιασδήποτε μορφής, τηρούσα τους κανόνες του υπάρχοντος σχεδιασμού ώστε να ανταποκρίνεται στην πολιτιστική κληρονομιά και αισθητική του περιβάλλοντος χώρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κτίριο που έχει ανεγερθεί επί της δημοτικής έκτασης αποτελεί πολιτιστικό αγαθό – μνημείο της Μεταβυζαντινής και Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας (παλαιό ναυπηγείο Ταρσανάς). Επίσης, βασική απαίτηση του δήμου είναι το μεγαλύτερο μέρος του απασχολούμενου προσωπικού που θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην επιχείρηση να είναι μόνιμοι κάτοικοι στην Υδρα, καθώς και να προτιμώνται προμηθευτές από την τοπική κοινωνία. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε 30 χρόνια, υπό τον όρο ότι ο μισθωτής θα αναλάβει το σύνολο της δαπάνης ανακατασκευής του ακινήτου. Η μίσθωση μπορεί να παραταθεί για ακόμη 10 έτη κατόπιν αιτήσεως του μισθωτή και αποδοχής της από το Δημοτικό Συμβούλιο Υδρας.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (ετήσιο μίσθωμα) ορίσθηκε το ποσό των 80.000 ευρώ. Η δημοπρασία θα αρχίσει την 1η Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί, με την παραλαβή των φακέλων των δικαιολογητικών και της πρότασης ανάπτυξης του ακινήτου που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Υδρας και λήγει στις 12 το μεσημέρι την ίδια ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή