ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εως τα τέλη 2017 το νέο σύστημα κατηγοριών στα ξενοδοχεία

eos-ta-teli-2017-to-neo-systima-katigorion-sta-xenodocheia-2101782

Τα περίπου 50.000 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας θα πρέπει να έχουν καταταχθεί έως τα τέλη του 2017, σύμφωνα με το νέο σύστημα κατηγοριών, σε αστέρια και κλειδιά από τους δέκα μέχρι στιγμής διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, διαφορετικά θα χάσουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους.

Η εταιρεία DQS Hellas ανακοίνωσε, χθες, επισήμως την είσοδό της στον έλεγχο και την επιθεώρηση κατάταξης ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων. Πρόκειται για θυγατρική εταιρεία της γερμανικής DQS Ηolding Gmbh, του επίσημου φορέα πιστοποίησης της Γερμανίας που δραστηριοποιείται σε 130 χώρες, απασχολεί περί τους 2.400 αξιολογητές και αριθμεί πάνω από 55.000 πιστοποιημένες επιχειρησιακές μονάδες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της DQS Hellas Dr. Εμμανουήλ Δεληγιαννάκη, ο συνολικός τζίρος για όλους τους φορείς διαπίστευσης από τη διαδικασία κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων έως τα τέλη του 2017 θα ανέλθει σε 26 εκατ. ευρώ. Ηδη η DQS Hellas έχει δεχθεί περί τις 80 αιτήσεις για την κατάταξη καταλυμάτων. Το ελάχιστο κόστος διαπίστευσης για τα καταλύματα πέριξ των 25 δωματίων υπολογίζεται σε περίπου 500 ευρώ. Αντίστοιχα για μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, που απαιτούνται έως και 8 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιθεώρησης, το ελάχιστο κόστος υπολογίζεται σε περίπου 4.000 ευρώ. H DQS Ηellas, προκειμένου να περιορίσει το κόστος για τα καταλύματα στην Περιφέρεια, αποφάσισε τη συνεργασία με κατά τόπους ανά μεγάλο τουριστικό προορισμό επιθεωρητές, οι οποίοι θα αναλάβουν έργο αφού πρώτα εκπαιδευτούν κατάλληλα.