Απάντηση στις καταγγελίες για ξεπούλημα της ΔΕΗ

Απάντηση στις καταγγελίες για ξεπούλημα της ΔΕΗ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου περί ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ με το «τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ» δίνει με ανακοίνωσή της η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ. Η ανακοίνωση στέκεται σε ένα προς ένα στα σημεία που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους εταίρους για τη ΔΕΗ, για να αναδείξει τις διαφορές με τα προηγούμενα Μνημόνια της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, οι οποίες καταλήγουν στη διασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης της Επιχείρησης στο νέο καθεστώς απελευθέρωσης της αγοράς με την αποφυγή απώλειας περιουσιακών στοιχείων.

Για τον ΑΔΜΗΕ επισημαίνει ότι οι δανειστές επανέφεραν το «ξεπούλημα» που η κυβέρνηση Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ είχε νομοθετήσει και η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ είχε αρχίσει να υλοποιεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε εναλλακτικό μοντέλο, με το οποίο ο ΑΔΜΗΕ παραμένει όπως έχει σήμερα, δηλαδή 100% θυγατρική της ΔΕΗ, με εξαίρεση το Κέντρο Κατανομής Φορτίου και τον προγραμματισμό των έργων, που θα μεταφερθούν στον ΛΑΓΗΕ, ο οποίος θα ανήκει 100% στο Δημόσιο.

Οι δανειστές επανέφεραν επίσης την πώληση της λεγόμενης Μικρής ΔΕΗ, που επίσης είχε νομοθετηθεί από την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το απέρριψε κατηγορηματικά και δεν περιελήφθη στη συμφωνία. Για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ, τέλος, επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να μη γίνει ανεξέλεγκτα, αλλά και τα χρονικά περιθώρια για να αντισταθμίσει η ΔΕΗ τις απώλειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή