Πτώση 2,32% στο Χ.Α. λόγω πιέσεων στις τράπεζες

Πτώση 2,32% στο Χ.Α. λόγω πιέσεων στις τράπεζες

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή βουτιά (-8,56%) του τραπεζικού κλάδου, που ήδη στις δύο πρώτες μετεκλογικές συνεδριάσεις αθροίζει απώλειες 16,1%, συμπαρέσυρε το Χρηματιστήριο Αθηνών, που έχασε 2,32%. Η χθεσινή πτώση του Γενικού Δείκτη αντιστοιχεί σε χαμένη κεφαλαιοποίηση 1,113 δισ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 677,47 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα και έφθασε μόλις τα 33,949 εκατ. ευρώ.

Το αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο επιδεινώθηκε και από τις αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen. Ωστόσο, ο βασικός λόγος πτώσης στην ελληνική αγορά είναι η ανησυχία των επενδυτών για το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων τραπεζών.Ταυτόχρονα, στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένονται και οι δημοσιεύσεις των τραπεζών για τα εξαμηνιαία αποτελέσματα.

Η μετοχή της Eurobank που υπέστη απώλειες 8,11% βρέθηκε στη χαμηλότερη ιστορικά τιμή, στο 0,034 ευρώ. Βαριές απώλειες (-11,21%) σημείωσε η μετοχή της Τραπέζης Πειραιώς, που διολίσθησε στο 0,103 ευρώ, ενώ η μετοχή της Alpha Bank κατέγραψε πτώση 10,69% και διολίσθησε στα 0,142 ευρώ. Ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στο 0,527 ευρώ, με ημερήσιες απώλειες 6,56%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse 25, με θετικό πρόσημο έκλεισαν μόνο οι Jumbo (0,50%), Αεροπορία Αιγαίου (0,56%) και Ελληνικά Χρηματιστήρια (2,78%). Στην αγορά ομολόγων υποχώρησαν ελαφρώς οι αποδόσεις των ελληνικών για δεύτερη συνεχή μέρα, αν και οι συναλλαγές στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων είναι ιδιαίτερα μέτριες. Το spread υποχώρησε χθες κατά 8 μονάδες βάσης σε σύγκριση με τη Δευτέρα και κυμάνθηκε στις 740 μονάδες βάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή