Η OMEGA παρουσιάζει το Moonwatch “First OMEGA in Space” σε συλλεκτική αριθμημένη έκδοση

Η OMEGA παρουσιάζει το Moonwatch “First OMEGA in Space” σε συλλεκτική αριθμημένη έκδοση

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιμώντας μία ιστορική στιγμή για την εταιρία, με έναν χρονογράφο κλασικής έμπνευσης.

Το 1962, ο αστροναύτης Walter "Wally" Schirra έγραψε ιστορία για την OMEGA καθώς φορούσε το δικό του, προσωπικό ρολόι Speedmaster στη διάρκεια της αποστολής “Sigma 7” για το πρόγραμμα Ερμής. Όταν εκτοξεύτηκε στον καθαρό, γαλανό ουρανό στις 3 Οκτωβρίου, σημάδεψε το ξεκίνημα μίας μακράς ιστορίας εξερεύνησης του διαστήματος για τον εμβληματικό πλέον χρονογράφο Speedmaster Chronograph της OMEGA. Μάλιστα, σχεδόν δυόμιση χρόνια αργότερα, το ρολόι αυτό θα έπαιρνε την επίσημη διαπίστευση για να ακολουθεί τους αστροναύτες σε όλες τις επανδρωμένες αποστολές.

Σήμερα, το Speedmaster "First OMEGA in Space" αναβιώνει το κλασικό look, εμπνευσμένο από εκείνη την πρωτοποριακή στιγμή του Schirra στο διάστημα.

Η ανανεωμένη κάσα από χρυσό 18K Sedna™ βασίζεται στο αυθεντικό “προ-επαγγελματικό” Speedmaster, με τους συμμετρικούς βραχίονες και το μετάλλιο “Seahorse” του 1962 στο καπάκι της.

Στην πρόσοψή του, το ρολόι φέρει μία μοναδική κεραμική στεφάνη σε καφέ γυαλιστερό χρώμα, με ταχυμετρική κλίμακα από ματ νιτρίδιο του χρωμίου. Στο ίδιο πλούσιο, καφέ χρώμα είναι και τα PVD υποκαντράν και ο δακτύλιος των λεπτών, ο οποίος περιβάλλει το κεντρικό, ασημί καντράν από οπαλίνα. Οι δείκτες, όπως και οι αλπικέ ενδείξεις των ωρών είναι όλα κατασκευασμένα από χρυσό 18K Sedna™ και αποτελούν ένα συνδυασμό των σχεδιαστικών στιλ "Alpha" και "Baton".

Σαν λεπτομέρεια μοναδικότητας, στο καπάκι της κάσας είναι χαραγμένες μεταξύ άλλων, οι φράσεις "THE FIRST OMEGA IN SPACE" (το πρώτο OMEGA στο διάστημα), "OCTOBER 3, 1962" και ο κάθε αριθμός της συλλεκτικής έκδοσης με το "NUMBERED EDITION  No."

Ολοκληρώνοντας, αυτό το σπουδαίο ρολόι, συνοδεύεται από καφέ δερμάτινο λουράκι με μπεζ εξώρραφα γαζιά ενώ στην καρδιά του λειτουργεί ο μηχανισμός OMEGA calibre 1861, ο ίδιος μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε και στο διάσημο “Moonwatch”.

Σε μία εποχή που ο άνθρωπος έβγαινε για πρώτη φορά από τη Γη μας, είναι σημαντικό να σκέφτεσαι ότι η OMEGA ήταν μέρος αυτού του ταξιδιού. Για αυτόν το λόγο, αυτό το συγκεκριμένο Speedmaster έχει σχεδιαστεί για να ξεχωρίζει από μόνο του. Εκείνοι που το φορούν στον καρπό του χεριού τους, όχι μόνο έχουν την υπενθύμιση του μνημειώδους εκείνου ορόσημου της OMEGA, αλλά και το πανέμορφο design του Speedmaster που έχει αντέξει σε διάρκεια μέσα στο χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή