Σύντομα (29/09/15)

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σαντορίνη το 1ο συνέδριο για τον βιωματικό τουρισμό

Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη το 1ο διεθνές συνέδριο για τον βιωματικό τουρισμό στο πλαίσιο της σειράς συνεδρίων IMIC. Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τις νέες τάσεις παγκοσμίως στο θέμα του βιωματικού τουρισμού, να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι βιωματικές εμπειρίες στον τουρισμό και να προσφέρει γνώση και νέα εργαλεία σε όλους εκείνους που σχεδιάζουν και προσφέρουν το τουριστικό προϊόν. Οι οργανωτές και η επιστημονική ομάδα που υποστηρίζει το IMIC 2015 έχουν προσκαλέσει ακαδημαϊκούς, ερευνητές νέους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού απ’ όλο τον κόσμο, εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας να συμμετάσχουν με ομιλίες τους στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι ο βιωματικός τουρισμός περιλαμβάνει διάφορες μορφές τουρισμού όπως δραστηριότητες στη φύση, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό, οικοτουρισμό κ.ά.

Από 9 Οκτωβρίου η διάθεση των iPhone 6s και 6s Plus

Από 9 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα τα νέα κινητά τηλέφωνα της Apple, iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Tη γνωστοποίηση αυτή πραγματοποίησαν τόσο η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, όσο και ο όμιλος ΟΤΕ. H αμερικανική εταιρεία Apple ανακοίνωσε χθες ότι έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 13 εκατ. νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, μέσα σε μόλις τρεις μέρες, μετά την επίσημη έναρξη διάθεσης του προϊόντος. Οι πωλήσεις αυτές αποτελούν νέο ρεκόρ, αλλά σταθμίζεται το γεγονός ότι περιλαμβάνουν την πολυπληθέστερη αγορά στον κόσμο, την Κίνα. Στο παρελθόν η Κίνα δεν περιλαμβάνονταν στο πρώτο κύμα χωρών. Σύμφωνα με την iSquare, τα νέα iPhone είναι τα πιο εξελιγμένα που μοντέλα κινητών τηλεφώνων Apple. Διαθέτουν υπέροχη οθόνη Retina και πανέμορφα μεταλλικά φινιρίσματα από ανθεκτικό αλουμίνιο που πλέον περιλαμβάνει και καινούργια απόχρωση, ροζ – χρυσαφί. Τα καινούργια iPhone έρχονται με το λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών iOS 9. Επίσης, σύμφωνα με τον όμιλο ΟΤΕ, τα νέα iPhone, διαθέτουν ηλεκτρονικές διατάξεις για επικοινωνία σε δίκτυα 4ης γενιάς πετυχαίνοντας ταχύτητες μέχρι 300 Mbps (4G+).

Οι μετοχές της ΔΕΗ και της Motor Oil θα εισαχθούν στον δείκτη MSCI Emerging Markets αντικαθιστώντας τις μετοχές της Εurobank και της Τράπεζας Πειραιώς, εκτιμά σε χθεσινή της έκθεση η HSBC. Με αφορμή την ετήσια αναδιάρθρωση των διεθνών δεικτών του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης MSCI στις 12 Νοεμβρίου 2015, ο διεθνής τραπεζικός όμιλος HSBC τονίζει στην ανάλυσή του ότι «η είσοδος της Motor Oil στη σύνθεση του δείκτη αναμένεται να οδηγήσει σε εισροές κεφαλαίων ύψους 34,5 εκατ. δολαρίων στη μετοχή», ενώ στην περίπτωση της ΔΕΗ, η HSBC προσδοκά εισροές ύψους 31,3 εκατ. ευρώ.

Η απομάκρυνση από τη σύνθεση του δείκτη των Πειραιώς και Εurobank εκτιμά η HSBC ότι θα προκαλέσει εκροές ύψους 10,7 και 14,4 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Τουριστικά πακέτα για την προ Αθω περιοχή

Νέα τουριστικά πακέτα δημιουργούν για την προ του Αθω περιοχή της Χαλκιδικής ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί έπειτα από επισκέψεις που πραγματοποίησαν εκπρόσωποί τους στον προορισμό με πρωτοβουλία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψη εκπροσώπου θεματικού σουηδικού γραφείου στη περιοχή, ο οποίος κατέγραψε το δίκτυο των έξι αριστοτελικών διαδρομών με στόχο να το τοποθετήσει στον κατάλογο των πακέτων του για τη σεζόν του 2016. Επίσης, στα μέσα Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την περιοχή μεγάλη ομάδα Βρετανών περιπατητών μέσω του βρετανικού γραφείου Ramblers Worldwide Holidays.

Πρόγραμμα κατάρτισης διευθυντών από τη Lidl

Σε ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης των διευθυντών καταστημάτων προχωρεί η Lidl Hellas, πρόγραμμα που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης προσωπικού στην ιστορία της εταιρείας. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι διευθυντές καταστημάτων μια σειρά από δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της θέσης τους. Ο διευθυντής καταστήματος θα αφιερώνει λιγότερη ώρα σε καθημερινές λειτουργίες και θα επικεντρώνεται σε μια διαχείριση προσανατολισμένη στον πελάτη. Στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης οι δυναμικοί διευθυντές καταστήματος θα αποκτήσουν εταιρικό αυτοκίνητο και για προσωπική τους χρήση, κάρτα καυσίμων και όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για να διενεργούν τις καθημερινές τους εργασίες, ενώ ο μηνιαίος μισθός θα διαμορφωθεί σε 2.250 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή