Ενημέρωση Σκουρλέτη στον Καναδό πρέσβη για τις Σκουριές

Ενημέρωση Σκουρλέτη στον Καναδό πρέσβη για τις Σκουριές

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τον πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα Ρόμπερτ Πεκ, ο οποίος ολοκληρώνει τη θητεία του στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, κατά τη συνάντηση αποτιμήθηκε θετικά η διάθεση διαλόγου ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης και ο απερχόμενος Καναδός πρέσβης συζήτησαν εκτενώς το ζήτημα των μεταφορών με υδροπλάνα και, μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε τη θετική άποψη της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μεταφορικού κλάδου.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει βήματα προόδου, προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες οι οποίες δημιουργούν προσκόμματα στην αδειοδότηση νέων υδατοδρομίων, παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των μεταλλείων, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κύρια επιδίωξη είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, αλλά με την τήρηση στο ακέραιο των σχετικών διατάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος και τους κανόνες ασφάλειας.

Με δηλώσεις του, εξάλλου, σε ραδιοφωνικό σταθμό χθες, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» την προηγούμενη ημέρα, «εμείς επαναλάβαμε αυτό που είχαμε πει, δηλαδή την τελευταία απόφαση που είχαμε πάρει εκ μέρους του υπουργείου. «Εμείς ζητάμε από την εταιρεία να παρουσιάσει αυτό για το οποίο δεσμεύεται –και είναι όρος για να υπάρξει αυτή η επένδυση–, τον σύγχρονο αυτό τρόπο εφαρμογής της μεταλλουργίας επί τόπου. Αυτό λέει η σύμβαση», πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνάντηση του υπουργού και με τον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας, Eldorado Gold.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή