ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικό άνοιγμα του ΣΕΒ σε γαλλικές επιχειρήσεις

ependytiko-anoigma-toy-sev-se-gallikes-epicheiriseis-2103754

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα θετικό επενδυτικό σοκ για να ανακάμψει από τη μακροχρόνια ύφεση και ότι οι συμπράξεις γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων είναι απολύτως αναγκαίες σε αυτό το πεδίο, μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στις διμερείς επαφές του με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Συνδέσμου στη γαλλική πρωτεύουσα, έπειτα από πρόσκληση του ομόλογου συνδέσμου βιομηχάνων και εργοδοτών – MEDEF.

Στις συναντήσεις του με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, τη Δευτέρα και με τον υπουργό Οικονομικών, Μ. Σαπέν, χθες, ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο ομαλότητας μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που επισφραγίζει την οριστική και αμετάκλητη παραμονή στην Ευρωζώνη και την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η οριστική και βιώσιμη έξοδος της Ελλάδας από την κρίση προϋποθέτει «την άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους μας και την εφαρμογή πολιτικών που θα περιορίσουν την ύφεση και θα λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά αντίβαρα, με έμφαση στις επενδύσεις και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ μετέφερε στους Γάλλους υπουργούς την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, μόλις αποδώσουν τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, την επίδειξη ιδιαίτερης πρόνοιας για τις ασφάλειες εξαγωγικών πιστώσεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο των κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά και την άμεση προτεραιότητα υλοποίησης μιας συνεκτικής επενδυτικής πολιτικής με σαφή και στοχευμένα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.