Σύντομα (30/09/15)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ντουμπάι για το συνέδριο ιατρικού τουρισμού το ΕΛΙΤΟΥΡ

Tο Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ) θα συμμετέχει με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για πρώτη φορά ως χρυσός χορηγός στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο και έκθεση ιατρικού τουρισμού IMTEC (International Medical Tourism Exhibition Conference), το οποίο θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Nτουμπάι. Στην έκθεση θα συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 100 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο. Εξάλλου, η Temos Hellas, αποκλειστική αντιπρόσωπος του Οργανισμού Temos International στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στη Διασφάλιση Ποιότητας και Πιστοποίησης υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει τον Νοέμβριο για δεύτερη φορά στη χώρα μας το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Συντονιστές – Διαμεσολαβητές Ιατρικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα υπό την αιγίδα της ΕΛΙΤΟΥΡ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΕΚ Νέα Γνώση και την υποστήριξη της Goldair Tourism. Απευθύνεται σε αποφοίτους, εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου, του κλάδου διοίκησης και μάρκετινγκ – πωλήσεων και του κλάδου υγείας.

O Γ. Μίχος νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου LafargeHolcim, αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου ο κ. Γιώργος Μίχος, αντικαθιστώντας τον κ. Πιερ Ντελεπλάνκ, ο οποίος, έπειτα από επτά χρόνια στο «τιμόνι» της ΑΓΕΤ Ηρακλής, πρόκειται να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της γεωγραφικής ζώνης της Αναδυόμενης Ευρώπης στον όμιλο LafargeHolcim. Παράλληλα, θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής, αλλά ως μη εκτελεστικό μέλος. Με τη σειρά του, ο κ. Γιώργος Μίχος κατείχε από το 2013 έως σήμερα τη θέση του ανώτατου αντιπροέδρου Ετοιμου Σκυροδέματος της Lafarge στο Παρίσι και παράλληλα είχε υπό την ευθύνη του τη δημιουργία της νέας οργάνωσης και του λειτουργικού μοντέλου που προέκυψε από τη συγχώνευση LafargeHolcim. Βρίσκεται στη Lafarge από το 2004 κατέχοντας διάφορες διοικητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη του COO στη Lafarge Ινδίας (το 2008) και τη θέση (το 2011) του ανώτατου αντιπροέδρου Στρατηγικής Τσιμέντου και Εξαγορών και Συγχωνεύσεων του ομίλου Lafarge.

Με στόχο τη σύνδεση της τουριστικής δραστηριότητας με τον πολιτισμό πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Grecotel Cape Sounio, στο Σούνιο, η παγκόσμια προβολή σε γιγαντοοθόνη της υποβρύχιας πολυ-εικαστικής παράστασης Drops of Breath. H παράσταση δόθηκε σε βάθος 6 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας υπό τους ήχους μουσικής σε υποθαλάσσιο κυκλικό σκηνικό. Στην καλλιτεχνική πολυεθνική ομάδα των 14 χορευτών συμμετείχαν 3 χορευτές ΑμεΑ και 3 παιδιά. Η παράσταση ανέδειξε την ισότητα που έχουν όλοι οι άνθρωποι μέσα στο υγρό στοιχείο. Παράλληλα, ανέδειξε τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο καταδυτικός τουρισμός στη χώρα μας, ο οποίος δεν έχει τύχει ουσιαστικής προβολής στις διεθνείς αγορές.

Ετοιμάζεται νέο Luxury Hotel στην Κρήτη

Ενα νέο πολυτελές ξενοδοχείο θα λειτουργήσει το 2016 δίπλα στον οικισμό της Γεωργιούπολης και τη λίμνη Κουρνά στην Κρήτη. Αυτή τη στιγμή το ξενοδοχείο με την επωνυμία Anemos Luxury Grand Resort βρίσκεται στη διαδικασία της κατασκευής. Οπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους. Το ξενοδοχείο, εκτός από οικογενειακές σουίτες και βίλες, θα έχει εστιατόρια και μπαρ, τρεις εξωτερικές πισίνες και 60 κοινόχρηστες ή ιδιωτικές πισίνες, σπα και καταστήματα. Επίσης, η νέα μονάδα θα διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα τένις, βόλεϊ και ποδοσφαίρου.

Νέα εφαρμογή «Greeks Do Eat Better» από Μαρινόπουλο

Μια νέα εφαρμογή για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και των Ελλήνων παραγωγών δημιούργησε η εταιρεία «Μαρινόπουλος». Πρόκειται για την εφαρμογή «Greeks Do Eat Better» (οι Ελληνες τρώνε καλύτερα), που αποτελεί την πρώτη πανελλαδική χαρτογράφηση χιλιάδων ελληνικών προϊόντων και παραγωγών από τον Εβρο έως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς έως το Καστελλόριζο. Οι χρήστες μπορούν να βαθμολογούν τα προϊόντα και τους παραγωγούς, να αναρτούν σχόλια, αλλά και να κερδίζουν διακρίσεις ανάλογα με την κατηγορία, τη συχνότητα και την ποιότητα των αναρτήσεών τους. Στο εγχείρημα συμμετέχουν η Ελένη Ψυχούλη, ο σεφ Ανδρέας Λαγός και η συγγραφέας Νίκη Μηταρέα. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για smartphone και ταμπλέτες τόσο για συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android όσο και για συσκευές της Apple.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή