Συναντήσεις Σκουρλέτη για ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ και για τον Tap

Συναντήσεις Σκουρλέτη για ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ και για τον Tap

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομαλά και με τρόπο που να ικανοποιείται η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είχε εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού, εξελίσσεται η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Η εκτίμηση αυτή προέκυψε στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Σκουρλέτης, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, στην Ελλάδα, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, ο οποίος συνοδευόταν από τον σύμβουλο του προέδρου της Socar, Μουράτ Χεϊντάροφ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Socar Energy Greece SA, Ανάρ Μαμάντοφ. Οπως μάλιστα ανακοινώθηκε από το υπουργείο, εντός των επόμενων μηνών θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο επαφές του ΤΑΙΠΕΔ με ευρωπαϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εξαγορά ποσοστού 17% του ΔΕΣΦΑ, προκειμένου να περιοριστεί το ποσοστό της Socar στο 49% και να αρθούν οι ενστάσεις περί ανταγωνισμού που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παγώνοντας την πώληση πάνω από δύο χρόνια. Πρόκειται για τη βελγική εταιρεία Fluxys και την ολλανδική Gasunie, αλλά και την ιταλική Snam που δείχνει όμως να μην έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της μέχρι σήμερα. Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που συνδέονται με τον αγωγό Tap, ενώ ειδικότερη συνάντηση θα έχει ο υπουργός την ερχόμενη εβδομάδα με στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στις υπό εξέλιξη συζητήσεις με εκπροσώπους της εταιρείας του Tap στην Ελλάδα, σχετικά με τη διευθέτηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την όδευση του αγωγού επί του ελληνικού εδάφους και τα αντισταθμιστικά οφέλη από τη λειτουργία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή