Σύντομα (02/10/15)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σύμβαση με το υπ. Αμυνας της Ολλανδίας για Sunlight

Νέα σύμβαση με το υπουργείο Αμυνας της Ολλανδίας για την προμήθεια μιας μπαταρίας υποβρυχίου τύπου «Walrus», ανακοίνωσε η Sunlight. Η εταιρεία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ανάθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συνιστά την τρίτη που η ελληνική εταιρεία πέτυχε σε διαγωνισμούς του υπουργείου Αμυνας της Ολλανδίας. Αυτή τη φορά μάλιστα πέτυχε ανταγωνιζόμενη τις δύο μεγαλύτερες ανταγωνίστριες εταιρείες του κλάδου. Σύμφωνα με τη Sunlight, o διεθνής διαγωνισμός ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2015 και η σύμβαση υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Η εταιρεία «Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ» είναι μέλος του ομίλου Olympia, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού. Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται και να σημειώνει επιτυχίες σε διεθνείς διαγωνισμούς μπαταριών υποβρυχίων, κατέχοντας ποσοστό που υπερβαίνει το 70%. Πιο συγκεκριμένα, η Sunlight έχει ήδη προμηθεύσει με μπαταρίες υποβρυχίων χώρες όπως Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Περού, Ουκρανία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ν. Αφρική, Εκουαδόρ και Κορέα.

Πρόστιμα σε εισηγμένες επέβαλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικού ύψους 343.000 ευρώ επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε εισηγμένες εταιρείες για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Οι μεγαλύτερες σε αξία παραβάσεις ήταν οι εξής: α) Πρόστιμο συνολικού ύψους 210.000 ευρώ για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 3340/2005, κατά την κατάρτιση συναλλαγών επί της μετοχής της εταιρείας Dionic, κατά το χρονικό διάστημα από 1.6.2011 έως 31.10.2011, β) πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στην Ηλεκτρονική Αθηνών για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 3556/2007 λόγω μη σύμμορφης με τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής αναφοράς (ΔΠΧΑ) κατάρτισης των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 1.7.2012 – 30.6.2013 και των εξαμηνιαίων καταστάσεων 1.7. – 31.12.2013, γ) πρόστιμο 25.000 ευρώ στη «Σφακιανάκης» για παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 5 του ν. 3556/2007, λόγω μη σύμμορφης με τα ΔΠΧΑ κατάρτισης των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2012. Επίσης επεβλήθη πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην Ελληνική Υφαντουργία λόγω μη δημοσιοποίησης εντός της νόμιμης προθεσμίας της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2013.

Συνεχίζεται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2015 η ενέργεια της ΙΚΕΑ και του Κωτσόβολου που απευθύνεται σε φοιτητές. Ειδικότερα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 8.000 προϊόντα και με αγορές πάνω από 500 ευρώ στα καταστήματα ΙΚΕΑ κερδίζουν κουπόνι αξίας 60 ευρώ για τα καταστήματα Κωτσόβολος. Παράλληλα, επιλέγοντας αγορές πάνω από 500 ευρώ στα καταστήματα Κωτσόβολος, οι φοιτητές κερδίζουν κουπόνι αγορών αξίας 60 ευρώ, αντίστοιχα, για τα καταστήματα ΙΚΕΑ. Η εξαργύρωση των κουπονιών στα καταστήματα ΙΚΕΑ και Κωτσόβολος μπορεί να γίνει έως τις 30 Νοεμβρίου 2015. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ikea.gr.

Σταθμός της Avis στο λιμάνι Ηρακλείου

Την έναρξη λειτουργίας νέου σταθμού ενοικίασης αυτοκινήτων εντός του λιμανιού του Ηρακλείου ανακοίνωσε η Avis. Σύμφωνα με την εταιρεία, η λειτουργία του νέου σταθμού ενοικίασης εντάσσεται στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και επέκτασης της παρουσίας της Avis στην ελληνική αγορά. Σκοπός της λειτουργίας του νέου σταθμού είναι η εξυπηρέτηση της εγχώριας και εισερχόμενης τουριστικής κίνησης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο σταθμός στο λιμάνι του Ηρακλείου προσφέρει όλα τα προγράμματα και τις διαθέσιμες υπηρεσίες της εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Να σημειωθεί ότι το δίκτυο της εταιρείας περιλαμβάνει 78 σταθμούς.

Αύξηση  των τοποθετήσεων σε ΟΣΕΚΑ τον Ιούλιο

Δημοσιοποιήθηκαν χθες τα στατιστικά δεδομένα του περασμένου Ιουλίου για τις συλλογικές επενδύσεις στην Ευρώπη, που περιέχουν στοιχεία 27 ενώσεων της Ε.Ε. και απεικονίζουν περισσότερο από το 99% της ευρωπαϊκής αγοράς των συλλογικών επενδύσεων. Ειδικότερα, τον φετινό Ιούλιο, οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες) παρουσίασαν αυξημένες εισροές κεφαλαίων ύψους 63 δισ. ευρώ σε σχέση με τις εκροές κεφαλαίων 17 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις μεγάλες εισροές κεφαλαίων των αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς και των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων. Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ πλην αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς) συνέχισαν να καταγράφουν εισροές κεφαλαίων (39 δισ. ευρώ), παρουσιάζοντας άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (18 δισ. ευρώ). Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν εισροές κεφαλαίων 4 δισ. ευρώ, από εκροές 7 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή