Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκή Πίστη

Αύξηση εσόδων

Αυξημένη εμπορευσιμότητα λόγω ενδοομιλικής μεταβίβασης του βασικού της μετόχου εμφάνισε η «Ευρωπαϊκή Πίστη», η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η μετοχή της εταιρείας στη διάρκεια της εβδομάδας υπέστη συνολικές απώλειες 1,41%. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2015 η εταιρεία παρουσίασε αύξηση των καθαρών δεδουλευμένων ασφαλίστρων και άλλων συναφών εσόδων κατά 7,1% στα 86,6 εκατ. ευρώ, έναντι 80,9 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του έτους 2014.

Μύλοι Λούλη

Ενίσχυση εξαγωγών

Εβδομαδιαία κέρδη 8,48% κατέγραψε η μεγαλύτερη εγχώρια αλευροβιομηχανία Λούλης στο χρηματιστήριο. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου ο όμιλος εμφάνισε μείωση 9,11% στις πωλούμενες ποσότητες επωνύμων καταναλωτικών προϊόντων, που ανήλθαν για τη φετινή περίοδο στους 5.073 τόνους, ενώ πέρσι βρίσκονταν στους 5.582 τόνους. Αντίθετα, στις πωλούμενες ποσότητες των επαγγελματικών προϊόντων υπήρξε μια αύξηση στο α΄ εξάμηνο 18,96%, η οποία οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών και στην αύξηση των πωλήσεων σε βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς πελάτες.

Ειδησεοφωνική Ελλάδος

Διανομή μερίσματος

Οι πωλητές κυριάρχησαν στις συναλλαγές για τη μετοχή της εισηγμένης «Ειδησεοφωνική Ελλάδος», με συνέπεια η μετοχή να καταγράψει σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες 16,67%. Η μετοχή διολίσθησε στα επίπεδα των 0,200 ευρώ (κλείσιμο 1/10/2015). Η ετήσια συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2014, το οποίο ανέρχεται σε 0,003200 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παρακράτηση φόρου 10%, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,002890 ανά μετοχή.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Ζημίες 4,078 εκατ.

Σε θετική τροχιά παρέμεινε αυτή την εβδομάδα η μετοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης, σημειώνοντας άνοδο 2,81% και αναρριχήθηκε στα 2,560 ευρώ (κλείσιμο 1/10/15). Η διαχειρίστρια εταιρεία το α΄ εξάμηνο 2015 παρουσίασε σε ενοποιημένη βάση καθαρές ζημίες 4,078 εκατ. Η διοίκηση αναφέρει στην έκθεσή της ότι η παρατεταμένη κρίση έχει άμεση επίπτωση στη δυνατότητα άντλησης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και ενδέχεται να περιορίσει τη δυνατότητα της εισηγμένης να αντλήσει χρηματοδότηση από εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή