Σε κοινή εταιρεία με R&R μεταφέρει η Nestle τις δραστηριότητες παγωτού

Σε κοινή εταιρεία με R&R μεταφέρει η Nestle τις δραστηριότητες παγωτού

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα εταιρεία που θα συστήσει από κοινού με τη βρετανική R&R σχεδιάζει να μεταφέρει η Nestle τις δραστηριότητες παγωτού σε Ευρώπη, Αίγυπτο, Φιλιππίνες, Αργεντινή και Βραζιλία. Πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση που θα επηρεάσει και τον κλάδο παγωτού στην Ελλάδα, στον οποίο η Nestle Hellas δραστηριοποιείται εντατικά από το 2006, όταν εξαγόρασε τη Δέλτα Παγωτού.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να προδικάσει κάποιος την εξέλιξη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η μεταφορά της εν λόγω δραστηριότητας σε κοινοπραξία με άλλον «παίκτη» του κλάδου αποτελεί το πρώτο βήμα για την εξ ολοκλήρου πώληση της συμμετοχής της Nestle στις δραστηριότητες παγωτού. Πρόσφατα άλλωστε, μόλις τον περασμένο Μάρτιο, η R&R εξαγόρασε τη δραστηριότητα παγωτού της Nestle στη Νότια Αφρική.

Το πώς θα επηρεάσει η εξέλιξη αυτή τη δραστηριότητα παγωτού της Nestle στην Ελλάδα και αν αυτό μεταφράζεται σε διακοπή, συνέχιση ή ενίσχυση της παραγωγής επί ελληνικού εδάφους μένει να το δούμε, καθώς ούτε η Nestle Hellas με την οποία επικοινώνησε η «Κ» ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες. Οταν το 2006 η Nestle εξαγόρασε από τη Δέλτα τη Δέλτα Παγωτού, πήρε και το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο, όπου παράγονται παγωτά για την ελληνική αγορά αλλά και για άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Nestle.

Στην κοινή εταιρεία η οποία αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2016, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρχές ανταγωνισμού, Nestle και R&R θα συμμετέχουν με ποσοστό από 50%. Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί σε πάνω από 20 χώρες και θα απασχολεί πάνω από 10.000 υπαλλήλους. Σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο, στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχουν με ισάριθμα μέλη, ενώ επικεφαλής θα τεθεί ο Λουί Κανταρέλ, που σήμερα κατέχει το αξίωμα του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Nestle για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Στην κοινοπραξία η Nestle θα εισφέρει και τον κλάδο κατεψυγμένων τροφίμων που έχει στην περιοχή της Ευρώπης, εξαιρουμένης της πίτσας. Πρόκειται για δραστηριότητα, πάντως, που η Nestle δεν έχει αναπτύξει στην ελληνική αγορά. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες της συμφωνίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος αυτής ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ.

Η R&R Ice Cream προήλθε από τη συγχώνευση το 2006 της βρετανικής Richmond Foods και της γερμανικής Roncadin και ανήκει στο fund PAI Partners. Η έδρα της είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει εργοστάσια στην ίδια χώρα, όπως επίσης και στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία, όπου παράγει παγωτά ιδιωτικής ετικέτας για τις κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ παρασκευάζει επώνυμα παγωτά για λογαριασμό μεταξύ άλλων της Nestle και της Mondelez (πρώην Kraft Foods). Με τη Nestle συνεργάζεται εδώ και 14 χρόνια, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία και πρόσφατα στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή