Αυξημένοι κίνδυνοι για τα ανώτατα στελέχη

Αυξημένοι κίνδυνοι για τα ανώτατα στελέχη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση των κινδύνων και των ευθυνών που αντιμετωπίζουν τα διευθυντικά στελέχη, έχουν οδηγήσει οι έλεγχοι των διοικητικών συμβουλίων από θεσμικά όργανα.

Οπως επισημαίνεται σε έκθεση που συντάχθηκε από το European Confederation of Directors’ Associations και τον παγκόσμιο ασφαλιστικό όμιλο AIG, αυτό αντικατοπτρίζεται και στον αυξανόμενο αριθμό των αποζημιώσεων σε συμβόλαια ευθύνης στελεχών διοίκησης. H έκθεση αναλύει πώς η ασφάλιση στελεχών διοίκησης μπορεί να βοηθήσει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων να διαχειριστούν αυτούς τους κινδύνους.

Παρέχει επίσης στα διευθυντικά στελέχη λύσεις σχεδιασμένες για να τους προφυλάξουν από αντιδικίες. Η φύση των καθηκόντων και των ευθυνών των στελεχών διοίκησης και ο τρόπος με τον οποίο τίθενται σε εφαρμογή, επηρεάζεται από τις διαφορές στη δομή των διοικητικών συμβουλίων ανά την Ευρώπη.

Οι δικαστικές διαμάχες γίνονται ακόμη πιο σύνθετες, αν λάβουμε υπόψη τις δομές των ομίλων επιχειρήσεων ή τις πολύπλοκες εφοδιαστικές αλυσίδες που εκτείνονται σε πολλές χώρες.

Τα μέλη των δ.σ.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων έχουν να αντιμετωπίσουν διαφορετικά θεσμικά πλαίσια αλλά και εταιρικές κουλτούρες. Η έκθεση υπογραμμίζει τους συγκεκριμένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα διευθυντικά στελέχη σε μεμονωμένες ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες και παρέχει μια ποικιλία διασυνοριακών και εθνικών υποθέσεων.

Επίσης αναλύει πώς η ασφάλιση στελεχών διοίκησης μπορεί να βοηθήσει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων να διαχειριστούν αυτούς τους κινδύνους, καλύπτοντας μια πληθώρα καταστάσεων όπως η χρεοκοπία, η έλλειψη ρευστότητας, οι ποινικές ευθύνες, αλλά και ο ακτιβισμός των μετόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή