Σύντομα (07/10/15)

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εποχή για τη Vodafone και την Hellas Online

Ξεκίνησε η διαδικασία απορρόφησης της Hellas Online από τη Vodafone. Η τελευταία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια νέα περίοδος για τις δύο επιχειρήσεις, μέσω της καθιέρωσης ενιαίας εμπορικής ονομασίας για ορισμένα προϊόντα των δύο επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλα τα προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ της Hellas Online θα λανσαριστούν απ’ εδώ και στο εξής ως Vodafone Home. Επιπλέον, το προϊόν της διαδραστικής συνδρομητικής τηλεόρασης «hol my tv» μετονομάζεται σε «Vodafone TV». Φυσικά θα ακολουθεί η ενοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες, όπως, π.χ., εξυπηρέτηση, έκδοση λογαριασμών κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο η Vodafone Ελλάδος θα παρέχει συνολικές υπηρεσίες επικοινωνίας, περιλαμβάνοντας πλέον ένα σημείο επαφής με τον πελάτη σε λογαριασμό, τηλεφωνικό κέντρο, online και κατάστημα. «Το Vodafone Home φέρνει μια καινούργια και μοναδική εμπειρία επικοινωνίας, με υπηρεσίες που είναι πρωτοποριακές για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Γλαύκος Περσιάνης.

Στο 56,3% η συμμετοχή των ξένων στο Χρηματιστήριο

Πωλητές ήταν τον προηγούμενο μήνα οι ξένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να μειωθεί στο 56,3% έναντι 57,3% τον φετινό Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξεως των 2,58 εκατ. Οι εκροές προέρχονται από νομικά πρόσωπα (24,77 εκατ.) και από ιδιώτες αλλοδαπούς (0,68 εκατ.), ενώ οι εισροές προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές (22,57 εκατ.) και από λοιπά νομικά πρόσωπα (0,29 εκατ.). Οι Eλληνες επενδυτές στο τέλος του προηγούμενου μήνα κατείχαν το 39% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Οι Ελληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 2,41 εκατ. Οι εισροές προέρχονται από αμοιβαία κεφάλαια (3,22 εκατ.), ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές (2,03 εκατ.), Ελληνες ιδιώτες (0,88 εκατ.) και δημόσιο τομέα (0,08 εκατ.), ενώ οι εκροές προέρχονται από ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά κεφάλαια (2,23 εκατ.), χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (1,50 εκατ. ευρώ), λοιπές ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες (0,06 εκατ.) και εταιρείες επενδύσεων (0,02 εκατ.).

Τα 10 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν ετησίως οι πωλήσεις του ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού «DεLTα» της Δέλτα Τροφίμων (εταιρεία του ομίλου MIG) στην Ιταλία. Στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015, εξάλλου, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 180%, στοιχείο που δείχνει την έντονη διείσδυση και δυναμική του προϊόντος στην ιταλική αγορά. Σημειώνεται ότι το εν λόγω γιαούρτι λάνσαρε η Δέλτα στην Ιταλία σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στη γείτονα, την Granarolo. Το γιαούρτι βραβεύθηκε φέτος με το κορυφαίο βραβείο εξωστρέφειας, στο πλαίσιο των Self Service Excellence Awards 2015. Το γιαούρτι «DεLTα» εξάγεται επίσης στην Ολλανδία και τη Μάλτα. Επιπλέον, θα εκπροσωπηθεί στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga, στην Κολωνία.

Η TUV Hellas για την κατάταξη των ξενοδοχείων

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα της TUV Hellas σχετικά με τη νέα νομοθεσία για την κατάταξη των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μεταξύ άλλων αναλύθηκε η απαιτούμενη τεκμηρίωση που πρέπει να συγκεντρώνει η εκάστοτε ξενοδοχειακή μονάδα για να επιβεβαιώνει τη συμμόρφωσή της κατά την επιθεώρηση με το αντίστοιχο υποχρεωτικό ή προαιρετικό κριτήριο. Αντίστοιχες ενημερωτικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στις 27 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 30 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 6 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα.

Πιστοποίηση του λογισμικού ERP της Entersoft

Σημαντική διάκριση κατέκτησε το πακέτο λογισμικού Entersoft Business Suite της εταιρείας Entersoft. Το λογισμικό είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε στην κατηγορία mixed mode manufacturing ERP από την Technology Evaluation Centers (TEC). Η τελευταία είναι εταιρεία εξειδικευμένη στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ερευνών και επιλογής λογισμικού για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. «Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι πελάτες της Entersoft είναι πολύ ικανοποιημένοι από την εταιρεία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της», αναφέρει η Τεντ Ρομ, κύριος αναλυτής λογισμικού της ΤEC. «Οι οργανισμοί που ψάχνουν για μια λύση ERP, που να είναι ανταγωνιστική με τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα παρόχων επιχειρηματικού λογισμικού, όπως Microsoft, Sage, SAP και Oracle, αλλά σε καλύτερη τιμή, θα ήθελαν να συμπεριλάβουν την Entersoft στη διαδικασία επιλογής τους», πρόσθεσε το στέλεχος της εταιρείας αξιολόγησης λογισμικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή