Σύντομα (08/10/15)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσιτός προορισμός τον Οκτώβριο η Ελλάδα

Μεικτές τάσεις εμφανίζουν οι on-line ξενοδοχειακές τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Trivago. H Aθήνα παραμένει μεταξύ των οικονομικότερων για ξενοδοχειακή διαμονή ευρωπαϊκών πρωτευουσών, με τη μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο να διαμορφώνεται στα 114 ευρώ (αύξηση 10%). Στον αντίποδα η μέση τιμή στη Σαντορίνη διαμορφώνεται στα 165 ευρώ (πτώση 15%) και στο Ναύπλιο στα 84 ευρώ (πτώση 9%). Επίσης, στη Θεσσαλονίκη η τιμή διαμορφώνεται στα 92 ευρώ (αύξηση 19%), στην Πάτρα στα 68 ευρώ (αύξηση 5%), στην Πάργα στα 54 ευρώ (πτώση 5%), στη Μύκονο στα 149 ευρώ (αύξηση 8%), στο Ηράκλειο στα 82 ευρώ (αύξηση 6%), στα Χανιά στα 83 ευρώ (αύξηση 14%), στη Σπάρτη στα 81 ευρώ (πτώση 1%) και στα Ιωάννινα στα 92 ευρώ (αύξηση 31%). Η μέση τιμή στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 100 ευρώ, στην Τουρκία στα 107 ευρώ, στην Ισπανία στα 133 ευρώ, στην Ιταλία στα 164 ευρώ, στην Κύπρο στα 98 ευρώ και στην Κροατία στα 98 ευρώ.

Απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης της «Μαρινόπουλος»

Ενας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες εργοδότες στην Ελλάδα παραμένει η «Μαρινόπουλος Α.Ε.», καθώς, σύμφωνα με τον Απολογισμό Βιώσιμης και Υπεύθυνης Ανάπτυξης που εξέδωσε η εταιρεία, απασχολεί 11.993 εργαζόμενους 38 διαφορετικών εθνικοτήτων. Πέραν των θέσεων αυτών, δημιούργησε πάνω από 2.500 έμμεσες θέσεις εργασίας στους δικαιοδόχους της. Ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνεται το κοινωνικό έργο της εταιρείας. Ενδεικτικά, το 2014 αυξήθηκαν κατά 27,3% οι οικογένειες που επωφελούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, φτάνοντας συνολικά τις 1.791. Επιπλέον, έχει εγγράψει πάνω από 500.000 άτομα στο εκπτωτικό πρόγραμμα για κοινωνικά ασθενέστερους. Στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος, η εταιρεία έχει μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με συνολικές επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ. Επίσης, μείωσε τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 1,4%, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 4,8%, τη χρήση χαρτιού για εμπορικούς σκοπούς κατά 11%, τη χρήση νερού κατά 2%, ενώ αύξησε κατά 22,6% τη διάθεση επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών.

Τη μεθεπόμενη Τρίτη 20/10/2015 θα ξεκινήσει η καταβολή επιστροφής κεφαλαίου της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης στους μετόχους της, η οποία είχε αναβληθεί λόγω των capital controls. H εταιρεία αυτή την περίοδο υλοποιεί τρεις νέες επενδύσεις στον τομέα masterbatch (πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών) που θα προσθέσουν σημαντική δυναμικότητα στα εργοστάσια των Πλαστικών Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Βουκουρέστι και στην Αγία Πετρούπολη μέχρι τέλους του 2015. Οι θυγατρικές του ομίλου στο εξωτερικό είναι οι εξής: Shanghai HiTeC Plastics (Κίνα), Senkroma S.A. (Τουρκία), Romcolor 2000 S.A. (Ρουμανία), GCP S.A. (Πολωνία), Agripolyane S.A. (Γαλλία) και Global Colors zao & Modern Plant (Ρωσία).

Η Allianz στηρίζει την ελληνική θυγατρική

Tη σημαντικότητα της ελληνικής αγοράς για τον όμιλο της Allianz SE και τη δέσμευσή του από πλευράς του να υποστηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής θυγατρικής στην Ελλάδα τόνισε κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Allianz Ελλάδος ο κ. Σέρτζιο Μπάλμπινοτ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz SE και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Allianz Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ινδίας. Ο κ. Μπάλμπινοτ, μιλώντας στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, εξέφρασε την κατανόηση του ομίλου απέναντι στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του ομίλου.

Διαγωνισμός για αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών

Εναν ασυνήθιστο διαγωνισμό πραγματοποιεί το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.). Ο διαγωνισμός «Ταξιδεύοντας στο μονοπάτι της έρευνας» στοχεύει στην καλύτερη αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει το ίδιο και προσκαλεί τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 30 Οκτωβρίου 2015. Ερευνητές, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και υπεύθυνοι των κέντρων διαχείρισης δικτύων των ερευνητικών και ακαδημαϊκών οργανισμών, θα έχουν την ευκαιρία πρόσβασης σε προηγμένα δίκτυα δεδομένων, υπολογιστικές υποδομές και υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΔΕΤ, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη, την ανάδειξη και την εξέλιξη του επιστημονικού και ακαδημαϊκού τους έργου. Ο διαγωνισμός αποτελείται από τέσσερις διακριτές ενότητες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση μίας ή και περισσότερων υπηρεσιών σε Ιδιωτικά Εικονικά Δίκτυα, Εικονικές Μηχανές, Εικονικό Εργαστήριο Δικτύων και, τέλος, στην ενότητα της υπερ-Υψηλής Ταχύτητας και Ασφάλειας στη μεταφορά Δεδομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή