Καλύτερος CEO αεροδρομίων διεθνώς ο κ. Παράσχης του ΔΑΑ

Καλύτερος CEO αεροδρομίων διεθνώς ο κ. Παράσχης του ΔΑΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το προσωπικό αποτύπωμα στον χώρο και την εισαγωγή καινοτόμων προσεγγίσεων στο εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον των παγκόσμιων αερομεταφορών βραβεύτηκε ο κ. Γιάννης Παράσχης, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου «CAPA Aviation Awards for Excellence», το οποίο θέσπισε για πρώτη φορά στα 13 χρόνια διεξαγωγής του το βραβείο «CAPA Airport Chief Executive of the Year 2015», ο κ. Παράσχης αναδείχθηκε, παγκοσμίως, ο καλύτερος CEO αεροδρομίου το 2015.

Η βράβευση του Ελληνα CEO στο Ελσίνκι, όπου πραγματοποιήθηκε το φετινό συνέδριο, αποτελεί αναγνώριση από τον κλάδο για την επιτυχημένη πορεία του ΔΑΑ σε μια μακρόχρονη συγκυρία ανατροπών και δυσχερειών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Η επιτροπή ανέδειξε ως σημαντικότερο ηγέτη αεροδρομίου για το 2015 τον κ. Παράσχη, για την πρωτοποριακή προσέγγιση που οδήγησε το αεροδρόμιο σε εξαιρετικά αποτελέσματα, παρά τις εξόχως δυσμενείς συγκυρίες.

Η επιτροπή του Centre for Aviation αξιολόγησε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΔΑΑ, μεταξύ των οποίων, η διαρκής καινοτομία στον τομέα της αεροδρομιακής τεχνολογίας, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με παράλληλη μείωση του λειτουργικού κόστους, η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στις εγκαταστάσεις του, η δημιουργία του μεγαλύτερου ενιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου σε αεροδρόμιο και ο δυναμισμός του στον τομέα του αεροδρομιακού μάρκετινγκ (υποστηρικτικά προγραμμάτων, κίνητρα προς αερομεταφορείς).

«Η αναγνώριση αυτή από τον κορυφαίο φορέα πληροφόρησης και ανάλυσης των αερομεταφορών αποδεικνύει ότι, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, μια εταιρεία με τη σωστή διακυβέρνηση και τη δέσμευση μιας ικανής και προσηλωμένης ομάδας ανθρώπων μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Παράσχης μετά τη βράβευσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή