Η Εθνική εξετάζει τέσσερις προτάσεις για τη Finansbank

Η Εθνική εξετάζει τέσσερις προτάσεις για τη Finansbank

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με επενδυτές για την πώληση της Finansbank η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Οπως ανακοινώθηκε χθες, «η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι πρόκειται να προβεί σε επαφές με πιθανούς επενδυτές στο πλαίσιο της διερεύνησης εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών για τη Finansbank».

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον για την εξαγορά της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, Finansbank, είναι πολύ μεγάλο και ήδη έχουν κατατεθεί τέσσερις προσφορές. Προσφορά έχει καταθέσει η Qatar National Bank, η οποία φαίνεται πως έχει το προβάδισμα, καθώς και οι τουρκικές τράπεζες Garanti Bank και Fibabanka. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορά έχει καταθέσει και ένας κινεζικός όμιλος.

Η διοίκηση της ΕΤΕ έχει δηλώσει ότι εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, τονίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις για την πώληση της Finansbank θα εξαρτηθούν από το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών όπως θα προσδιοριστούν από το stress test. Με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από την Κομισιόν, η ΕΤΕ έχει δεσμευθεί να πωλήσει το 40% της Finansbank. Ωστόσο, λόγω των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η νέα ανακεφαλαιοποίηση, είναι πιθανό να πωλήσει το σύνολο της συμμετοχής της.

Εξελίξεις στην Πειραιώς Κύπρου

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα stockwatch, τρεις επενδυτές βρίσκονται στα τελικά στάδια του due diligence για την εξαγορά της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τοπίο για την τύχη της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ μεταξύ των ενδιαφερομένων εμφανίζεται ο ελληνοαμερικανικός όμιλος Libra.

Η Πειραιώς διατηρεί 14 υποκαταστήματα στην Κύπρο με περίπου 300 υπαλλήλους. Στο τέλος Μαΐου οι καταθέσεις της τράπεζας έφταναν το 1 δισ. ευρώ και το χαρτοφυλάκιο δανείων τα 700 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή