Εκοψαν το ρεύμα στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων

Εκοψαν το ρεύμα στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον «διακόπτη» του κτιριακού συγκροτήματος ATRINA στο Μαρούσι κατέβασε για τρίτη κατά σειρά φορά χθες η ΔΕΗ, για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Το κτίριο στεγάζει μεταξύ άλλων και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου του υπουργείου Οικονομικών. Για πρώτη φορά το ζήτημα απασχόλησε την επικαιρότητα πέρυσι τον Οκτώβριο όταν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ύστερα από εντολή της ΔΕΗ, «κατέβασαν τον διακόπτη» για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1.336.745 ευρώ. Η επανασύνδεση έγινε μέσα σε δύο ώρες λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε στις δύο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και αφού καταβλήθηκε ένα συμβολικό σε σχέση με το ύψος της οφειλής ποσό, 50.000 ευρώ. Στη συνέχεια, η διαχείριση του κτιρίου κατέβαλε τμηματικά συνολικό ποσό ύψους 200.000 ευρώ και μπήκε στο καθεστώς των διακανονισμών για την αποπληρωμή της ληξιπρόθεσμης οφειλής, που στο τέλος Νοεμβρίου του 2014 ανερχόταν στο 1.276.476 ευρώ, σε 36 δόσεις. Εκτοτε όμως δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, αλλά ούτε και τους τρέχοντες λογαριασμούς των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα στις 22 Απριλίου η ΔΕΗ να προχωρήσει εκ νέου στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Το ρεύμα επανασυνδέθηκε έπειτα από μία ημέρα και αφού η διαχείριση κατέβαλε ποσό 120.000 ευρώ και δεσμεύτηκε εκ νέου για τη διευθέτηση της οφειλής.

Η ΔΕΗ όμως δεν είδε από τότε ούτε μία εξόφληση του ρυθμιζόμενου ποσού ούτε βέβαια των τρεχόντων λογαριασμών, με αποτέλεσμα να ενημερώσει από τις 6 Μαΐου 2015 τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών για τη συσσώρευση της οφειλής, σημειώνοντας την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Στις 19 Ιουλίου 2015 η ΔΕΗ έστειλε και νέα επιστολή με την οποία δινόταν προθεσμία έως και τις 3 Ιουλίου 2015 για να διευθετηθεί το θέμα της οφειλής, διαφορετικά θα προχωρούσε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης χωρίς άλλη προειδοποίηση. Λόγω της μεσολάβησης των capital controls τον Ιούλιο, η ΔΕΗ δεν προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τη διαχείριση ενημερώθηκε για την τοποθέτηση προσωρινού διαχειριστή που θα ασχοληθεί με το θέμα. Τελικά από τις 23 Απριλίου που η διαχείριση του κτιρίου κατέβαλε το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να επανασυνδεθεί το ρεύμα, η ΔΕΗ δεν ξαναείδε εξόφληση αλλά τη ληξιπρόθεσμη οφειλή να φτάνει σε 1.505.465 ευρώ στις 29 Σεπτεμβρίου, η οποία στις 2 Νοεμβρίου αναμένεται να ανέλθει σε 1.558.437 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή