Σύντομα (15/10/15)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτυρίες για αυξήσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με επιστολή της στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA) σχετικά με τις αυξήσεις από 50% έως 120% στις τιμές εισόδου στα κυριότερα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λύσανδρος Τσιλίδης τονίζει ότι οι εν λόγω αυξήσεις επιβαρύνουν τόσο πολύ το τουριστικό πακέτο που πλέον δεν θα είναι ανταγωνιστικό. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να αποκλειστεί από τους διεθνείς Tour Operators. Τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, υπογραμμίζει, έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια για το 2016 περιλαμβανομένων των επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους, τα οποία δεν μπορούν να αναιρεθούν. Επιπλέον, συμπληρώνει ότι τα ελληνικά γραφεία έχουν ήδη απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες εν μέσω της σεζόν, είναι επιβαρυμένα από την αύξηση της προκαταβολής φόρου και δεν αντέχουν να απορροφήσουν και τις παραπάνω τεράστιες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων.

«Γνώριμος και προσφιλής προορισμός η Πελοπόννησος»

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Βρετανίας ΑΒΤΑ στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino στη Mεσσηνία. Στο συνέδριο συμμετείχαν 526 εκπρόσωποι Τοur operators και ταξιδιωτικών γραφείων μελών της ΑΒΤΑ. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στους Βρετανούς επαγγελματίες του τουρισμού κατά την τελετή υποδοχής στη μαρίνα της Πύλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συμμετοχές των Tour Operators από τη Βρετανία οι οποίες ξεπέρασαν τον αντίστοιχο αριθμό της προηγούμενης πενταετίας. Ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζον Κίτμερ στον χαιρετισμό του στο συνέδριο χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ιδιαίτερα γνώριμο και προσφιλή τόπο, υπογραμμίζοντας το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό της απόθεμα. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Ειδική ημερίδα πραγματοποίησε η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με τη παρουσία ξενοδόχων και διευθυντικών στελεχών στην οποία παρουσιάστηκαν οι τρόποι προώθησης για την ένταξη της πόλης ως προορισμός στη Lesbian, Gay, Bisexual και Trans Gender παγκόσμια αγορά (LGBT). Οπως δημοσιοποίησε η Ενωση, στην ημερίδα αναφέρθηκε ότι η διεθνής κοινότητα των γκέι ταξιδεύει συχνά και μάλιστα περισσότερες από 3 με 4 φορές τον χρόνο. Επίσης, επισημάνθηκε ότι το τουριστικό προϊόν της πόλης είναι ανταγωνιστικό, καθώς διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις τους δηλαδή κουλτούρα, τέχνη, γαστρονομία και διασκέδαση. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι πρακτικές για την ανάπτυξη του «Gay Friendly» χαρακτήρα καταλυμάτων.

Σταθερές οι τιμές

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι θα απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ, διατηρώντας σταθερές τις τιμές όλων των ειδών που πωλούνται στα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια αναμνηστικών ειδών των υποκαταστημάτων της, Σπήλαιο Διρού Λακωνίας και Μουσείο Αχίλλειο Κέρκυρας. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Ακτή Βουλιαγμένης θα λειτουργήσει για το κοινό και κατά τη διάρκεια της φετινής χειμερινής περιόδου, από τις 16 Οκτωβρίου 2015 έως τις 15 Απριλίου 2016, με εισιτήριο 1 ευρώ κατ’ άτομο, 0,5 ευρώ για παιδιά έως 6 ετών και δωρεάν για ΑΜΕΑ. Το ωράριο λειτουργίας της ακτής θα είναι από 9.00 π.μ. έως 17.00.

Για 4η χρονιά τα βραβεία Ελληνική Αξία Β. Ελλάδος

Τα «Βραβεία Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος» διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο σε ειδική εκδήλωση. Συνολικά θα απονεμηθούν 9 βραβεία στις εξής ενότητες: α) τρία βραβεία επιχειρηματικής αριστείας, β) ένα βραβείο καινοτομίας, για την ανάπτυξη καινοτόμων βιομηχανικών προϊόντων, γ) ένα βραβείο εξαγωγικής αριστείας για την επίτευξη ή τη διεύρυνση εξαγωγικών επιδόσεων, δ) ένα βραβείο περιβαλλοντικής αριστείας, για την εφαρμογή μεθόδων παραγωγής, διάθεσης και υποδομών φιλικών προς το περιβάλλον, ε) ένα βραβείο τεχνολογικής αριστείας, για την υιοθέτηση καινοτόμων ή/και προηγμένων μεθόδων: παραγωγής, συσκευασίας, διατήρησης προϊόντων, εφοδιασμού, διανομής, ελέγχου ποιότητας κ.λπ., στ) ένα βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ζ) ένα βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή