Σύσταση «Παρατηρητηρίου Μεταρρυθμίσεων» εισηγείται ο ΣΕΒ

Σύσταση «Παρατηρητηρίου Μεταρρυθμίσεων» εισηγείται ο ΣΕΒ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύσταση «Παρατηρητηρίου Μεταρρυθμίσεων» θα ζητήσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στην αυριανή συνάντηση που θα έχει το προεδρείο του με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Ο ΣΕΒ θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας για την πορεία της χώρας μας προς την ανάπτυξη την αποτελεσματική εφαρμογή και παρακολούθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από φορείς ειδικού σκοπού.

Ο ΣΕΒ εκτιμά ότι η νέα συμφωνία απαιτεί εξειδίκευση και λεπτομερή σχεδιασμό ώστε να μετατραπεί από ένα κείμενο δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων σε ένα ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένας νέος διαφορετικός τρόπος υλοποίησης και παρακολούθησης της νέας συμφωνίας, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους θεσμούς, τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους και ένας διαφορετικός τρόπος οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, μεταρρυθμίζοντας πρώτα από όλα την ίδια.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, προτείνεται η σύσταση ενός ανεξάρτητου Παρατηρητηρίου των Μεταρρυθμίσεων (παρακολούθησης της υλοποίησης, αποτίμησης των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων αυτής και διατύπωσης προτάσεων μεταρρυθμιστικών πολιτικών άμεσης υλοποίησης), με τη συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ως αντιστάθμισμα στην εξωτερική αξιολόγηση των θεσμών και με ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση νέων μεταρρυθμιστικών δράσεων και προγραμμάτων το παρατηρητήριο , όπως προτείνει ο ΣΕΒ, θα αναλάβει να αξιολογήσει από την πλευρά των επιχειρήσεων και των πολιτών το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα της νέας συμφωνίας και να προτείνει νομοθετικές και μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις άμεσης υλοποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή