Ήρθε η νέα Ford Mustang

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ford Mustang είναι ένα ιστορικό μοντέλο με πανίσχυρο Βrand Νame παγκοσμίως, συνώνυμο με την μοναδική εμπειρία οδήγησης που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε παρά να είναι γένος θηλυκού!

Η πρώτη Ford Mustang βγήκε από την γραμμή παραγωγής πριν από 50 χρόνια. Σήμερα, η νέα εκδοχή του θρυλικού μοντέλου της Ford είναι ικανή να ανεβάσει στα ύψη την αδρεναλίνη όσων την οδηγήσουν, να εξιτάρει με την ανυπέρβλητα σπορτίφ εμφάνιση, να συναρπάσει με την κορυφαία οδηγική συμπεριφορά, αλλά και με τον μοναδικό ήχο των κινητήρων της.

Διαθέσιμα αμαξώματα

Η νέα Ford Mustang διατίθεται με δύο παραλλαγές αμαξώματος:

  • Fastback
  • Convertible

Διαθέσιμες εκδόσεις – Κινητήρες

Η νέα Ford Mustang δεν διαθέτει επίπεδα εξοπλισμού όπως τα υπόλοιπα μοντέλα Ford. Αντιθέτως, o κινητήρας είναι αυτός που καθορίζει τον στάνταρ εξοπλισμό των μοντέλων. Ως εκ τούτου, η νέα Ford Mustang θα διατίθεται με τους παρακάτω κινητήρες – επίπεδα εξοπλισμού:                          

  • EcoBoost:            2.3L EcoBoost 314PS      (Ροπή: 434Nm)
  • GT:                        5.0L V8  418PS                 (Ροπή: 524Nm)

Και οι δύο κινητήρες διατίθενται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, όσο και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και μοχλούς αλλαγής στο τιμόνι (puddle shifters).

Ήρθε η νέα Ford Mustang-1

Bασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την αισθητική ταυτότητα της νέας Ford Mustang είναι το χαμηλό ύψος της οροφής, το μεγάλο πλάτος του αμαξώματος, το αεροδυναμικό προφίλ και το έντονα κεκλιμένο εμπρός και πίσω παρμπρίζ, τα τρισδιάστατα πίσω φώτα με τρεις μπάρες, καθώς και το χαρακτηριστικό «σαγόνι καρχαρία» στη μετωπική επιφάνεια του αυτοκινήτου.

Το αμάξωμα είναι έντονα μυώδες χάρη στις χαρακτηριστικές σπορ λεπτομέρειες που βελτιώνουν την αεροδυναμική και την άνωση μεγιστοποιώντας τις επιδόσεις και την απόδοση.

Ήρθε η νέα Ford Mustang-2

Η καμπίνα της νέας Ford Mustang είναι ένας άνετος, άρτια εξοπλισμένος χώρος με την κεντρική κονσόλα να θυμίζει πιλοτήριο μαχητικού αεροσκάφους.

Η νέα Ford Mustang υιοθετεί ένα μεγάλο αριθμό καινοτόμων τεχνολογιών που προσφέρουν στον οδηγό ο,τι ακριβώς χρειάζεται. Σε διαδρομές με στροφές ή σε αγωνιστική οδήγηση στην πίστα, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί τους «toggle» διακόπτες στην κονσόλα για να ρυθμίζει την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, την απόκριση του κινητήρα καθώς και τα προγράμματα του κιβωτίου και του ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας μέσω του Selectable Drive Mode.

Ήρθε η νέα Ford Mustang-3

Νέες Τεχνολογίες – Καινοτομίες Ford Mustang

Με την Ford Mustang κάνουν το ντεμπούτο τους οι παρακάτω νέες εκπληκτικές τεχνολογίες:

  • 4 Διαφορετικά προγράμματα οδήγησης

Στον στάνταρ εξοπλισμό κάθε Mustang υπάρχει ένας μοχλός αεροπορικού τύπου με τον οποίο ο οδηγός μπορεί να επιλέγει πρόγραμμα οδήγησης. Με βάση το επιλεγμένο πρόγραμμα, ισχύουν διαφορετικές ρυθμίσεις για την υποβοήθηση του τιμονιού, την απόκριση του κινητήρα, την ρύθμιση του ESP. Στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο, υπάρχει διαφοροποίηση και στο πρόγραμμα ελέγχου των αλλαγών ταχυτήτων.

  • Ενεργό ντουλαπάκι συνοδηγού

Ένας καινοτόμος μηχανισμός με αερόσακο, τοποθετημένος πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, ενεργοποιείται σε περίπτωση σύγκρουσης προστατεύοντας τα κάτω άκρα του.

  • Λειτουργία “Burn out” (Electronic Line Lock)

Ενεργοποιώντας την λειτουργία Burn out μέσα από το μενού της κεντρικής οθόνης, οι εμπρός τροχοί παραμένουν φρεναρισμένοι, ενώ ο οδηγός μπορεί να πατά ταυτόχρονα το πεντάλ του γκαζιού. Με τον τρόπο αυτό, το αυτοκίνητο παραμένει σταματημένο για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ σπινάρουν οι πίσω τροχοί πραγματοποιώντας μία φαντασμαγορική εκκίνηση! (Διαθέσιμη στην έκδοση GT).

Διαθέσιμα εξωτερικά χρώματα

Τα παρακάτω χρώματα αμαξώματος είναι διαθέσιμα στην νέα Ford Mustang

  • Απλά χρώματα: Race Red, Black (Ebony Solid), Oxford White, Competition Orange
  • Μεταλλικά χρώματα: Ingot Silver,  Deep Impact Blue,  Magnetic, Guard
  • Μεταλλικά χρώματα τριπλής επίστρωσης:  Ruby Red, Triple Yellow

Η νέα Ford Mustang είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε Ford Stores.

www.ford.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή