Η Grivalia επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με Lamda Development

Η Grivalia επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με Lamda Development

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιβεβαίωση των μεταξύ τους συζητήσεων προχώρησαν χθες, μέσω ανακοινώσεών τους, η Grivalia Properties AΕΕΑΠ και Lamda Development, με αντικείμενο την απόκτηση από την Grivalia (πρώην Eurobank Properties) μέρους ή του συνόλου του χαρτοφυλακίου των εμπορικών κέντρων της Lamda Development. Σε σχετικό δημοσίευμά της, η «Κ» στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχε αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με αντικείμενο τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development. Χθες η Grivalia Properties ανέφερε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος και σε συνέχεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2014, βρίσκεται σε συζητήσεις με όσους ελληνικούς και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους, κατά την κρίση της, διαθέτουν ποιοτικά ακίνητα. «Στο ανωτέρω πλαίσιο, η εταιρεία έχει διενεργήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με τη Lamda Development, όπως και με άλλους ομίλους, διερευνώντας πιθανές συνέργειες που θα δημιουργήσουν αξία». Συνέχισε δε, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί.

Με τη σειρά της και η Lamda Development ανέφερε, με σχετική ανακοίνωσή της, ότι «στο πλαίσιο διερεύνησης νέων πιθανών συνεργασιών στον χώρο των ακινήτων, σε εφαρμογή της στρατηγικής που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει προβεί σε προκαταρκτικές συζητήσεις –μεταξύ άλλων– και με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ». Προσέθεσε δε ότι «σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται επί του παρόντος συγκεκριμένο αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των όποιων συζητήσεων».

Πάντως είναι σαφές ότι αν εν τέλει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, θα πρόκειται για την υψηλότερης αξίας συναλλαγή στην εγχώρια αγορά ακινήτων, δεδομένου ότι η αποτίμηση των τριών εμπορικών κέντρων διαμορφώνεται σε περίπου 510 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή της Lamda Development να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι το 50% του The Mall Athens βρίσκεται υπό τον έλεγχο της HSBC. Ειδικότερα, το The Mall σήμερα αξίζει 194,6 εκατ. ευρώ, ενώ η εύλογη αξία του Golden Hall διαμορφώνεται σε σχεδόν 170 εκατ. ευρώ και του Mediterannean Cosmos της Θεσσαλονίκης σε 145 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή