Σύντομα (20/10/15)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 3/11 τα αποτελέσματα 9μήνου για «Γρ. Σαράντης»

Μεταξύ των πρώτων εισηγμένων που ανακοινώνουν αποτελέσματα εννεαμήνου της τρέχουσας χρήσης είναι η εταιρεία καλλυντικών Γρ. Σαράντης. Οπως ανακοίνωσε χθες στο χρηματιστήριο, η εταιρεία θα δημοσιοποιήσει τις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου στις 3 Νοεμβρίου 2015, ενώ δύο μέρες αργότερα ακολουθεί ο ΟΤΕ. Με κεφαλαιοποίηση στα 253,8 εκατ. ευρώ, η εταιρεία «Γρ. Σαράντης» στη διάρκεια του α’ εξαμήνου 2015 και πριν από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων είχε εμφανίσει ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 132,42 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 120,79 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας αύξηση 9,62%, η οποία τροφοδοτήθηκε τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες προσθήκες στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Σημαντική ανάπτυξη επέδειξαν τόσο η Ελλάδα όσο και οι ξένες χώρες του ομίλου. Η Ελλάδα παρουσίασε άνοδο πωλήσεων 11,37% στα 53,54 εκατ., απόδοση αρκετά ικανοποιητική συγκριτικά με την τάση του δείκτη του λιανικού εμπορίου. Οι ξένες χώρες που αντιπροσωπεύουν 60% του συνόλου των πωλήσεων του oμίλου σημείωσαν άνοδο κατά 8,47% στα 78,88 εκατ. τα δύο πρώτα τρίμηνα το 2015.

Ανω των 4 δισ. οι ελληνικές επενδύσεις στη Ρουμανία

Yπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ το ελληνικό επενδεδυμένο κεφάλαιο στη Ρουμανία με περισσότερες από 6.000 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρεστίου. Τα στοιχεία ελήφθησαν από τις δηλώσεις των κυριότερων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία (top 60), καθώς και το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων εισρέουν τα κεφάλαιά τους μέσω άλλων χωρών (Κύπρου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου). Ειδικότερα, στις 31 Αυγούστου 2015, 6.190 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων ήταν εγγεγραμμένες στο εμπορικό μητρώο Ρουμανίας (ONRC), με καταγεγραμμένο επενδεδυμένο κεφάλαιο 1,76 δισ. ευρώ, κατέχοντας την 6η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών και το 4,57% του συνολικού επενδεδυμένου κεφαλαίου στη Ρουμανία. Οι ελληνικές εισαγωγές προελεύσεως Ρουμανίας ανήλθαν το α΄ εξάμηνο 2015 στα 379,63 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,27% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές προς Ρουμανία έφθασαν το ίδιο διάστημα τα 359,54 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17,74%.

Η ελληνική διαφημιστική εταιρεία Mousegrapics κατέκτησε το διεθνές βραβείο Red Dot για τον επικοινωνιακό σχεδιασμό που αφορά τα κατεψυγμένα λαχανικά της Lidl Hellas με την ονομασία «Vegeterra». Η διεθνής κριτική επιτροπή έκρινε κάθε μία από τις 7.451 συμμετοχές και απένειμε το βραβείο σε 569 εξαιρετικά επιτεύγματα. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου 2015 στο Konzerthaus στο Βερολίνο. Ο διαγωνισμός σχεδίασης Red Dot αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διαδεδομένους του κόσμου. Εδώ και 60 χρόνια το Κέντρο Σχεδιασμού Nordrhein Westfalen τιμά την αριστεία στον σχεδιασμό. Το όνομα και το σήμα του διαγωνισμού αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1990 από τον καθηγητή δρα Πίτερ Ζεκ.

Διεκδικεί τρία βραβεία η Profile

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για τον χρηματοοικονομικό τομέα Profile Software επιλέχθηκε ανάμεσα σε διεθνείς επιχειρήσεις του κλάδου ως η μοναδική εταιρεία πληροφορικής και προκρίθηκε σε τρεις διακεκριμένες κατηγορίες για τα βραβεία WealthBriefing GCC region awards. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι «Portfolio Management», «On-boarding» και «Innovative Client Solution», και αντικατοπτρίζουν, σύμφωνα με την εταιρεία, την προσήλωσή της στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τον κλάδο. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ένα gala awards dinner που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, στο Ντουμπάι.

Η Αγροτικός Οίκος Σπύρου απορροφά την Alchema

Η εισηγμένη εταιρεία Αγροτικός Οίκος Σπύρου ανακοίνωσε χθες ότι το διοικητικό της συμβούλιο και η γενική συνέλευση της κατά 100% θυγατρικής της Alchema Οργανικά Λιπάσματα ΕΠΕ στις συνεδριάσεις τους, της 16ης Οκτωβρίου 2015, αποφάσισαν αντίστοιχα τη συγχώνευσή τους, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, με ισολογισμό μετασχηματισμού την 31η/12/2014. Ορίστηκε ορκωτός ελεγκτής-λογιστής για την πιστοποίηση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της απορροφώμενης εταιρείας και εξουσιοδοτήθηκαν οι εκπρόσωποι των συγχωνευόμενων εταιρειών να συντάξουν και υπογράψουν το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης. Η Αγροτικός Οίκος Σπύρου, στο πλαίσιο αποεπένδυσης του ομίλου τα τελευταία χρόνια από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, προέβη τον περασμένο Ιούλιο στην πώληση της κυπριακής θυγατρικής εταιρείας της, υπό την επωνυμία «Μ. Κ. Golden West Seed (M. East) Ltd».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή