ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επίτευξη στόχου μηδενικών απορριμμάτων από τη Unilever

epiteyxi-stochoy-midenikon-aporrimmaton-apo-ti-unilever-2107155

Εννέα μήνες μετά την επίτευξη του στόχου για μηδενικά μη επικίνδυνα απορρίμματα στις χωματερές από το παγκόσμιο δίκτυο των 242 εργοστασίων της Unilever, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες την επίτευξη του στόχου της για μηδενικά απορρίμματα, από τη συνολική πλέον λειτουργία της στην Ευρώπη. Αυτή περιλαμβάνει, εκτός από τα εργοστάσια, όλες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως τα γραφεία, τα κέντρα διανομής, τις αποθήκες κτλ. Αυτό που πρώτη πετυχαίνει σήμερα η Unilever Ευρώπης, αναμένεται να ολοκληρωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι το τέλος του έτους.

Ο πρόεδρος της Unilever Ευρώπης, Γιαν Ζίγκντερβελντ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι εγκαταστάσεις μας στην Ευρώπη δεν στέλνουν πλέον καθόλου απορρίμματα στις χωματερές. Η επίτευξη του στόχου για μηδενικά απορρίμματα είναι περίπλοκη, δεδομένου ότι πολλές από τις μη παραγωγικές εγκαταστάσεις μας δεν μας ανήκουν ούτε καν κατά πλειοψηφία. Ολες αυτές οι πρωτοβουλίες, πάντως, ενσωματώνουν το παγκόσμιο σχέδιο δράσης της Unilever για την αειφορία, το οποίο αντιπροσωπεύεται σταδιακά από όλες τις μάρκες μας. Με αειφόρες μάρκες που επιτυγχάνουν μεγαλύτερη ανάπτυξη και οικονομίες κλίμακας μέσω μεγαλύτερης αποδοτικότητας των πόρων και καλύτερης αξιοποίησης των υλικών, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα γίνεται όλο και πιο σαφές».

Στην Ελλάδα, ήδη από το τέλος του 2014, είχε επιτευχθεί ο στόχος για μηδενικά απορρίμματα στις χωματερές τόσο από τα εργοστάσια όσο και από τα διανεμητικά κέντρα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Ο Γιώργος Μαυραγάνης, διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, είπε σχετικά: «Υπήρξαμε από τις πρώτες χώρες στον όμιλο της Unilever που πέτυχαν τον στόχο αυτό ήδη από το τέλος του 2014. Επιπλέον, πιστοί στις αρχές του παγκόσμιου σχεδίου δράσης της Unilever για την αειφορία, δραστηριοποιούμαστε εντατικά για την καταπολέμηση κάθε κατασπατάλησης πόρων (ενέργεια, διοξείδιο του άνθρακα, υγρά απόβλητα και νερό). Σ’ ένα πρόβλημα που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι η σπατάλη των τροφίμων, όπου σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων και άλλους φορείς αναλαμβάνουμε δράσεις για την καλύτερη δυνατή διαχείρισή τους με εμφανή οφέλη για το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο».