Σύντομα (22/10/15)

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα ασφάλισης από AXA έναντι περιβαλλοντικών κινδύνων

Ενα νέο πρόγραμμα για την ασφάλιση περιβαλλοντικών κινδύνων, το Ecosphere, σχεδίασε η ΑΧΑ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρέχει στους Ελληνες επιχειρηματίες μία ολοκληρωμένη λύση προστασίας έναντι των κινδύνων που δημιουργούνται από ρύπανση, ευθυγραμμιζόμενοι με τη νομοθεσία που επιβάλλει την αποκατάσταση της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί από παρόμοιους κινδύνους. Τo Ecosphere σε σχέση με ένα απλό ασφαλιστήριο Γενικής Αστικής Ευθύνης μπορεί να καλύψει ατυχηματική ρύπανση τρίτου και ρύπανση στο περιβάλλον, ζημιές τρίτων, περιλαμβανομένων ζημιών στο περιβάλλον, αλλά και ζημιών του ιδίου του ασφαλισμένου, σωματικές βλάβες, υλικές και οικονομικές ζημιές και δαπάνες νομικών υπηρεσιών. Το πρόγραμμα ενεργοποιείται και σε περιπτώσεις που δεν έχει προκληθεί ζημιά, καλύπτοντας δαπάνες έκτακτης ανάγκης, ώστε να αποτραπεί ή και να περιοριστεί μία ζημιά. Οι όροι του είναι σαφείς και κατανοητοί και οι καλύψεις του υπερβαίνουν στο σύνολό τους την ευθύνη που προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία.

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Χονγκ Κονγκ

Σεμινάριο για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει το Χονγκ Κονγκ σε Ελληνες επιχειρηματίες πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα από το Οικονομικό και Εμπορικό Επιμελητήριο του Χονγκ Κονγκ στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε Ελληνες επιχειρηματίες που αναζητούν ευκαιρίες στις ασιατικές αγορές (Κίνα, Χονγκ Κονγκ, κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην Ακαδημίας 7, όπου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο. Οι εργασίες ξεκινούν στις 9.30 το πρωί και θα πραγματοποιηθούν στον 5ο όροφο του κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Πριν από την παρακολούθηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-33.82.254 και 210-33.82.256.

Τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Ελλήνων με αφορμή την 28η Οκτωβρίου δημοσιοποίησε, χθες, η Trivago με βάση αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου. Για το διάστημα από 23 έως 28 Οκτωβρίου την πρώτη θέση στις προτιμήσεις κατέλαβε η Θεσσαλονίκη και ακολουθούν η Αθήνα, η Ρώμη, το Ναύπλιο, η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι, τα Ιωάννινα, η Αράχωβα, η Βιέννη και τα Ζαγοροχώρια. Για την πραγματοποίηση ταξιδιού μόνο κατά τις ημερομηνίες 27 και 28 Οκτωβρίου οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις αφορούν την Αράχωβα και το Ναύπλιο. Για τους Θεσσαλονικείς, σε ό,τι αφορά το τριήμερο, οι δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αθήνα, η Σόφια και τα Ιωάννινα και το πενθήμερο η Αθήνα, η Κωνσταντινούπολη και τα Ιωάννινα.

Grecotel: στηρίζει τον σύλλογο «Οραμα Ελπίδας»

O όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel έχοντας εντάξει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του τη δράση του συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» – Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προχώρησε για το προσωπικό των ξενοδοχειακών του μονάδων σε ημερίδες ενημέρωσης από κλιμάκιο του συλλόγου με προϊστάμενο τον κ. Στέλιο Γραφάκο, παιδίατρο, αιματολόγο, αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου σε Αθήνα (Grecotel Cape Sounio) και Ρέθυμνο (Grecotel White Palace, Grecotel Caramel, Grecotel Creta Palace) όπου ενεγράφησαν πάνω από 100 εθελοντές δότες.

Εσοδα 1 δισ. από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού

«Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού μπορεί να φέρει έσοδα έως ένα δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία και γι’ αυτό θέληση της κυβέρνησης είναι να πατάξει το φαινόμενο το συντομότερο δυνατόν». Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, στη διάρκεια συνεδρίου για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού. Οπως τόνισε ο κ. Μελαχρινός, «η αύξηση της φορολογίας του καπνού σε συνδυασμό με τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά τη διάρκεια της κρίσης οδήγησε τους καταναλωτές στον εύκολο δρόμο της κατανάλωσης παράνομων προϊόντων». Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, υπογράμμισε ότι «η πολιτική ηγεσία είναι ανοιχτή στον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι οποίοι συχνά διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή