Επένδυση 400 εκατ. της Play στην Πολωνία

Επένδυση 400 εκατ. της Play στην Πολωνία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδειες και συχνότητες αξίας 400 εκατ. ευρώ απέκτησε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play στην Πολωνία. Η εταιρεία, συμφερόντων του Ελληνα επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, στο πλαίσιο της δημοπρασίας που διενήργησε η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Πολωνίας (UKE) κατοχύρωσε ένα τμήμα φάσματος εύρους 2x5MHz, στη ζώνη συχνοτήτων 800 MHz, και τέσσερα τμήματα φάσματος εύρους 2x5MHz, στη ζώνη συχνοτήτων 2600MHz. Ο διαγωνισμός αφορούσε σε άδειες και συχνότητες κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς (4G) στις περιοχές των 800MHz και 2,6GHz.

Σύμφωνα με την Olympia Development, μητρική εταιρεία της Play, η καταβολή του συνολικού αντιτίμου απόκτησης του φάσματος θα προέλθει από τα υφιστάμενα ταμειακά και πιστωτικά διαθέσιμα της εταιρείας. «Η κατοχύρωση των νέων φασμάτων ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική μας για συνεχή εξέλιξη και υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού πλάνου στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Πολωνίας», είπε ο κ. Κώστας Καραφωτάκης, γενικός διευθυντής του Ομίλου Olympia. Το προσεχές διάστημα η Play θα καταθέσει στην UKE το επίσημο αίτημα κατοχύρωσης των παραπάνω τμημάτων φάσματος και, εν συνεχεία, η Αρχή θα εκδώσει τη σχετική απόφαση. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή