Αύξηση κερδών 5,4% για τη «Σαράντης» το 9μηνο

Αύξηση κερδών 5,4% για τη «Σαράντης» το 9μηνο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aύξηση των αναπροσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 5,4%, που θα ανέλθουν στα 10,4 εκατ. ευρώ, θα ανακοινώσει η εισηγμένη εταιρεία καλλυντικών «Γρ. Σαράντης» το εννεάμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Την παραπάνω εκτίμηση έκανε η χρηματιστηριακή εταιρεία Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας «Γρ. Σαράντης» την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, ο όμιλος Σαράντη θα εμφανίσει αύξηση των πωλήσεων 9,5%, στα 199,4 εκατ. ευρώ από 182,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή προβλέπει άνοδο 10,3% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της επιχείρησης, την οποία προσδιορίζει στα επίπεδα των 16,9 εκατ. ευρώ. Στην έκθεσή της η χρηματιστηριακή υποστηρίζει για την εταιρεία «Γρ. Σαράντης» ότι το «οικονομικό περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, ωστόσο εμπνέει εμπιστοσύνη το επιχειρηματικό μοντέλο και ο υγιής ισολογισμός της εταιρείας».

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία «Γρ. Σαράντης» στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2015 παρουσίασε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 132,42 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 120,79 εκατ. ευρώ που ήταν οι ενοποιημένες πωλήσεις το α΄ εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,62%, η οποία τροφοδοτήθηκε τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες προσθήκες στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Σημαντική ανάπτυξη επέδειξαν τόσο η Ελλάδα όσο και οι ξένες χώρες του ομίλου. Η Ελλάδα παρουσίασε άνοδο πωλήσεων κατά 11,37% στα 53,54 εκατ. ευρώ, απόδοση ιδιαίτερα υψηλή εάν ληφθεί υπ’ όψιν η τάση του δείκτη του λιανικού εμπορίου. Οι ξένες χώρες που αντιπροσωπεύουν το 60% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου, σημείωσαν άνοδο κατά 8,47% στα 78,88 εκατ. ευρώ. Οι ενέργειες που στοχεύουν σε χαμηλότερο κόστος παραγωγής συνεχίστηκαν το φετινό εξάμηνο, ωφελώντας το μεικτό κέρδος του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή