Καταγγελίες παραγωγών βιοντίζελ κατά Motor Oil

Καταγγελίες παραγωγών βιοντίζελ κατά Motor Oil

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες στη Motor Oil αποδίδουν οι Ελληνες παραγωγοί ενεργειακών φυτών, με επιστολή τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το γεγονός ότι καθυστερούν να πληρωθούν για τη σοδειά του 2015. Ο λόγος, όπως υποστηρίζουν, είναι ότι η εταιρεία αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο και να παραλάβει όλη την ποσότητα βιοντίζελ που προβλέπεται από την κατανομή του 2015.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι πληρωμές χιλιάδων οικογενειών που έχουν επενδύσει σε πάνω από 1.000.000 στρέμματα ενεργειακών καλλιεργειών καθυστερούν φέτος και κινδυνεύουν να μη γίνουν καθόλου.

Επειτα από επικοινωνία που είχαμε με παραγωγούς βιοντίζελ απ’ όλη την Ελλάδα για το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών μας, αναφέρει η επιστολή, διαπιστώσαμε ότι έχουν τεράστιο ταμειακό πρόβλημα το οποίο οφείλεται στην άρνηση της εταιρείας Motor Oil Α.Ε. να εφαρμόσει τον νόμο και να παραλάβει όλη την ποσότητα βιοντίζελ που προβλέπεται από την κατανομή του 2015 από τους Ελληνες παραγωγούς βιοντίζελ και στο ότι η εν λόγω εταιρεία ζητάει να αγοράσει από τους παραγωγούς σε πολύ χαμηλές τιμές, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και κάτω του κόστους.

Σας τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εξαλειφθούν οι ενεργειακές καλλιέργειες όπως συνέβη με τις άλλες παραδοσιακές (ντομάτα, ζαχαρότευτλα κ.ά.). Δεν αντέχει άλλο πλήγμα ο κλάδος των αγροτών, επισημαίνεται στην επιστολή και γίνεται έκκληση για τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή