MIT Enterprise Forum Greece: Start Smart Greece

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, στο American College of Greece, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, συμπληρώνοντας το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα, διοργάνωσε το ολοήμερο συνέδριο StartSmart Greece. Στόχος του συνεδρίου ήταν να εμπνεύσει, να διασυνδέσει, να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει την ελληνική τεχνολογική επιχειρηματική κοινότητα προκειμένου να συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά στην ανάπτυξής της. Οι ομιλίες και τα διαδραστικά εργαστήρια επικεντρώθηκαν στα εμπειρικά διδάγματα, τις συνιστώμενες μεθοδολογίες δράσης καθώς και σε άλλα συστατικά, καθοριστικά της επιδιωκόμενης επιτυχίας.

Μέσα από τις 4 παρουσιάσεις σημαντικών ομιλητών σχετικά με τις προοπτικές που δημιουργούνται, την ανάλυση αξιόλογων case studies, και την ανοιχτή μεταξύ τους συζήτηση, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τις παγκόσμιες εξελίξεις στην τεχνολογία, τις σύγχρονες προκλήσεις, τις ουσιωδέστερες καλές πρακτικές εγκαθίδρυσης, ανάπτυξης και προώθησης της επιχείρησής τους και κυρίως άντλησαν έμπνευση από την ένθερμη προτροπή όλων ομιλητών για την ανάγκη συνέχειας της προσπάθειάς τους σε πείσμα των δύσκολων συνθηκών. Στη συνέχεια οι 3 νικητές του περσινού διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition (RTsafe, reportbrain Limited και TomoTECH) είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εξελίσσουν. Επιπλέον οι ομάδες του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition (CareAcross, eLearning Industries Ltd. – MyeTutor.org, Eventora Connect, joincargo, ismood, reportbrain Limited, RTsafe, MuseRobotics και TomoTECH) έλαβαν μέρος στην Startup Expo, προκειμένου να προσελκύσουν συνεργάτες και να δικτυωθούν με τους επενδυτές και την τεχνολογική κοινότητα γενικότερα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 4 διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, που ανέλυσαν διεξοδικά ζητήματα όπως: α) Στρατηγικές μετάβασης από την έρευνα στον επιχειρηματικό στίβο, β) Οι πρακτικές της παγκόσμιας αγοράς μέσα από την ιστορία της εταιρίας Endeca, γ) Πως πρέπει να σκέφτεται ένας 3D designer: ένας πρακτικός οδηγός, και δ) Κατανόηση της νέας πρωτοβουλίας του ΜΙΤ, SOLVE μέσω διαδραστικού εργαστηρίου.

Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν ομιλητές με σημαντική διεθνή ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα: η Chris Shipley, Executive Producer SOLVE, MIT Technology Review, η Φωτεινή Αγραφιώτη, Chief Innovation Officer, Architech& Founder, Architech Labs, o Steve Papa, Founder & CEO, Parallel Wireless; Cazena, Technology Ventures, o Alfonso (AJ) Perez, CEO, NVBOTS και η Antoinette Matthews, Executive Director, MITEF Global.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του συνεδρίου ανακοίνωσε το διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας και ο οποίος απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες και ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας. Ο διαγωνισμός ακολουθεί τα πρότυπα και τις πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών, που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες, και στοχεύει να εντοπίσει και να αναδείξει νέες επιχειρηματικές ομάδες στον τομέα της τεχνολογίας που έχουν την δυναμική να δραστηριοποιηθούν στην παγκόσμια αγορά. Τελικός στόχος του είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων και η προβολή τους  διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Οι εγγραφές στο διαγωνισμό ξεκινούν στις 28 Οκτωβρίου, 2015  και λήγουν 20 Δεκεμβρίου 2015 ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν ήδη περισσότερες πληροφορίες μέσα από στον ακόλουθο ιστότοπο: MITEF Greece Startup Competition 2016

Την προσπάθεια του MIT Enterprise Forum στην Ελλάδα καθώς και την πραγματοποίηση του συνεδρίου υποστήριξαν δωρητές, χορηγοί και στρατηγικοί συνεργάτες καθώς και χορηγοί επικοινωνίας. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει ως Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού. Χρυσός χορηγός του συνεδρίου ήταν η Microsoft Hellas. Χορηγοί του οργανισμού είναι επίσης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το egg – enter•grow•go, μια πρωτοβουλία Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank. Χορηγός φιλοξενίας είναι το Athenaeum Intercontinental Hotel και το American College of Greece. To συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Επίσης, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mindspace, NTUA Entrepreneurship Club και οι εταιρίες Septem, Starbucks, Truffles Barbarigou και Uber συμμετείχαν ως υποστηρικτές της εκδήλωσης. Διεθνής χορηγός επικοινωνίας του MITEF Greece είναι το ΜΙΤ Technology Review.  Τοπικοί χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν οι ακόλουθοι: Businessnews.gr, Direction Business Network, emea.gr, epixeiro.gr, fortunegreece.com, Η Καθημερινή, Όμιλος Economia – Εκδόσεις Κέρκυρα Α.Ε., reporter.gr, Startupper.gr. Στρατηγικοί συνεργάτες στις προσπάθειες του οργανισμού είναι οι εταιρίες POTAMITISVEKRIS, ΕΥ, HayGroup και η V+O.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή