ΣΜΕΧΑ: Δεν είναι μέλος ο «χρηματιστής» των 500 εκατ. δολ.

ΣΜΕΧΑ: Δεν είναι μέλος ο «χρηματιστής» των 500 εκατ. δολ.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι μέλος του συνδέσμου μας το πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση της απάτης των 500 εκατ. δολαρίων», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο των χρηματιστηριακών εταιρειών (Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών). Ο ΣΜΕΧΑ για την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επισημάνει τα εξής:

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που κατά τη δημοσιογραφική ορολογία αναφέρεται στα δημοσιεύματα αυτά ως «xρηματιστής» δεν έχει οιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με τις χρηματιστηριακές εταιρείες (Ανώνυμες Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ΑΕΠΕΥ) μέλη του ΣΜΕΧΑ και δεν είναι νομίμως αδειοδοτημένο για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών. Η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα διέπεται από το σχετικό ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει ενσωματωθεί και εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα δε με το σχετικό πλαίσιο, απαιτείται άδεια της αρμόδιας εποπτικής αρχής (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την Ελλάδα) για την παροχή των ως άνω υπηρεσιών, μόνο δε αρμοδίως αδειοδοτημένες Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ) επιτρέπεται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, ο όρος «χρηματιστής» είναι παρωχημένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον. Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ υποστηρίζει τα εξής: «Θεωρούμε ότι η ατυχής χρήση του όρου “xρηματιστής” ενδέχεται να δημιουργήσει σύγχυση στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, καθ’ όσον δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες αναφορικά με την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, όπως, μεταξύ άλλων, ότι τα πρόσωπα που παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες έχουν λάβει πιστοποίηση από την αρμόδια εποπτική αρχή και ως εκ τούτου να προβεί σε γενικεύσεις όσον αφορά τον κλάδο μας και την αξιοπιστία των προσώπων που παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή