Σε 14 νέους προορισμούς από το 2016 η Aegean Airlines

Σε 14 νέους προορισμούς από το 2016 η Aegean Airlines

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης, επισημαίνοντας ότι το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα αεροδρόμια, η οποία τροφοδοτήθηκε από την πολιτική αδράνεια που παρατηρείται από το περυσινό φθινόπωρο. Το θερινό πρόγραμμα της Aegean Airlines για το 2016, που παρουσιάστηκε χθες, περιλαμβάνει 14 νέους προορισμούς από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», σε έξι νέες χώρες, ενώ η εταιρεία με τον 61 αεροσκαφών στόλο της θα προσφέρει 16,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, ενισχυμένες κατά 1,1 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Συνολικά θα εξυπηρετεί 145 προορισμούς, εκ των οποίων οι 111 στο δίκτυο εξωτερικού και οι 34 στο εσωτερικό.

Οσον αφορά στις νέες «αφίξεις» προορισμών της εταιρείας, την ερχόμενη θερινή περίοδο η Aegean Airlines θα ξεκινήσει πτήσεις από την Αθήνα προς Δουβλίνο, Νίκαια και Λιλ, Νάπολι και Μπάρι (ή Παλέρμο), Λουξεμβούργο, Αμστερνταμ, Λισσαβώνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Λιουμπλιάνα, Τζέντα, Κρακοβία, Βίλνιους και Σπλιτ. Η εταιρεία παραμένει πιστή στον διεθνή προσανατολισμό της αναπτύσσοντας τις ξένες αγορές, όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλάκης. Σημειώνεται ότι το 2013 εξυπηρετούσε 28 διεθνείς προορισμούς 17 χωρών από την Αθήνα, ενώ το 2016 θα εκτελεί πτήσεις προς 71 διεθνείς προορισμούς.

Στόχος της εταιρείας είναι το 2023 να έχει στόλο 70 αεροσκαφών, δίκτυο 110 προορισμών από την Αθήνα, εκ των οποίων 80 εξωτερικού και 170 προορισμών συνολικά, 14-15 εκατ. επιβάτες και περίπου 19 εκατ. προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις. Η εταιρεία πρόκειται τον Νοέμβριο να παραλάβει ακόμη ένα αεροσκάφος Airbus και άλλα τρία στις αρχές του 2016.

Την ίδια στιγμή, η ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας συνεπάγεται και ενίσχυση του προσωπικού, το οποίο σήμερα μετράει 2.740 άτομα, με στόχο το 2016 να αριθμεί 3.000 εργαζομένους. Ο κ. Βασιλάκης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σήμερα η εταιρεία απασχολεί 700 άτομα περισσότερα απ’ ό,τι όταν εξαγόρασε την Olympic Air. Παράλληλα, η επέκταση του δικτύου της εταιρείας έχει διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών που χρησιμοποιούν την Αθήνα για να ταξιδέψουν στα νησιά από 440.000 το 2013 σε 930.000 το 2015, καταγράφοντας αύξηση κατά 110%.

Η εταιρεία «έτρεξε» με τετραπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την αεροπορική κίνηση εξωτερικού της χώρας, η οποία ήταν αυξημένη κατά 6%, όπως εξήγησε ο κ. Βασιλάκης. Η Αθήνα «έτρεξε» με 29%, το Ηράκλειο με 21%, η Ρόδος με 16% και οι υπόλοιπες βάσεις με 14%. Η επένδυση των επιπλέον 2 εκατ. αεροπορικών θέσεων ενίσχυσε κατά 17% τη συνολική κίνηση και κατά 24% την αντίστοιχη του εξωτερικού. Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, θέλουν το έτος να κλείνει με 11,6 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό για την Aegean Airlines.

Aθροιστικά από το 2013 έως το 2016 η εταιρεία θα έχει προσφέρει 4,3 εκατ. νέες αεροπορικές θέσεις. Παράλληλα, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε εντυπωσιακά στα νησιά της χώρας από το 2013 έως σήμερα, στο οποίο συνέβαλε και η μείωση των ναύλων.

Εμφαση έδωσε, επίσης, στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και προσλήψεων στο σύστημα αεροναυτιλίας, καθώς, όπως υποστήριξε ο κ. Βασιλάκης, φέτος καταγράφηκαν δυόμισι φορές περισσότερες καθυστερήσεις στις πτήσεις. Ζήτησε να προχωρήσει η χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ώστε να διασφαλιστούν χαμηλότερες χρεώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή