Σύντομα (30/10/15)

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικά κεφάλαια 2,5 εκατ. δολ. στην ελληνική Intale

Η μικρή εταιρεία Intale ανακοίνωσε ότι προσείλκυσε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων (2,27 εκατ. ευρώ) από παλιούς και νέους επενδυτές. Μεταξύ αυτών ο Ευρωπαίος επενδυτής και επιχειρηματίας Αλεξάντερ Ρίτβεγκερ και το fund της Τραπέζης Πειραιώς PJ Tech Catalyst, που είχε επενδύσει και στον προηγούμενο γύρο. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος Intale και των πωλήσεων. Η Intale αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις βασισμένες σε τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους (cloud), οι οποίες βελτιστοποιούν τις επιχειρηματικές πρακτικές και διαδικασίες μικρών καταστημάτων και περιπτέρων. Το βασικό της προϊόν, που μέχρι πρότινος ονομαζόταν i-kiosk, αλλάζει εμπορική ονομασία και στο εξής θα λέγεται Intale Point. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Μέχρι σήμερα, οι συνολικές επενδύσεις στην εταιρεία ανέρχονται σε 3 εκατ. δολάρια (2,72 εκατ. ευρώ). Οραμα της εταιρείας, να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που θα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα στα μικρά και πολύ μικρά καταστήματα.

Ζημίες μετά από φόρους ύψους 945.000 ευρώ εμφάνισε η εισηγμένη Alpha Trust-Ανδρομέδα AEEX το εννεάμηνο του 2015, έναντι επίσης ζημιών μετά από φόρους ύψους ευρώ 391.000 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα ακαθάριστα έσοδα της εισηγμένης ήταν αρνητικά κατά 563.000 ευρώ και προέρχονται από προσόδους χαρτοφυλακίου, ζημίες από αγοραπωλησίες και κυρίως από ζημίες από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Η μετοχή της εταιρείας ήταν αρνητική σε ποσοστό 10,14%. Το ενεργητικό της Ανδρομέδας στο τέλος του εννεάμηνου ανήλθε σε 8,38 εκατ., ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε τρέχουσες τιμές ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα κατά περίπου 85,53% σε μετοχές, κατά 6,72% σε ομόλογα και κατά 7,75% σε διαθέσιμα.

Η Friesland στoν κλάδο του βουτύρου

Στην κατηγορία του βούτυρου εισέρχεται η FrieslandCampina Hellas, κίνηση με την οποία η γνωστή πολυεθνική γαλακτοβιομηχανία στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ειδικότερα, η FrieslandCampina Hellas τοποθετεί στην ελληνική αγορά δύο νέα προϊόντα: πρόκειται για το «Βούτυρο Νουνού» από 100% φρέσκο γάλα αγελάδας, ανάλατο, ιδανικό για όλες τις χρήσεις (μαγειρική και ζαχαροπλαστική) και το «Νουνού Soft» που παρασκευάζεται από φρέσκο βούτυρο και αγνά φυτικά έλαια, ανάλατο, με απαλή, κρεμώδη υφή, το οποίο προορίζεται κυρίως για επάλειψη.

Η FF Group στηρίζει το ΚΥΑΔΑ και την Κιβωτό του Κόσμου

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο FF Group ανέλαβαν πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με στόχο να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση δύο φορέων: του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και της Κιβωτού του Κόσμου για τις ανάγκες της Κιβωτού του Αιγαίου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε από την αρχή τη θερμή υποστήριξη της Διοίκησης του ομίλου, που συστηματικά και με συνέπεια υλοποιεί μια σειρά ενεργειών ΕΚΕ. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα attica πολυκαταστήματα, τα οποία αποτελούν μέλος του ομίλου FF Group. Αξιόλογη υπήρξε η στήριξη συνεργατών του ομίλου FF Group, όπως η GoldAir Group και η Αθηναϊκή Γενικές Μεταφορές που ανέλαβαν τη μεταφορά των ειδών, αλλά και της UPPRESS που πρόσφερε δωρεάν εκτυπωτικές εργασίες. Από την πρωτοβουλία αυτή συγκεντρώθηκαν ένας τόνος τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, νερά, κουβέρτες, παπλώματα κ.λπ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν περίπου 2.500 ζευγάρια παπούτσια και 90 κιβώτια με ρούχα που προσέφερε ο όμιλος FF Group.

Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Ορθοπεδικής το 2019

Πάνω από 2.000 σύνεδροι και συνοδά μέλη αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 20ού συνεδρίου της Παγκόσμιας Εταιρείας Διάσωσης των Μελών (Ιnternational Society of Limp Salvage – ΙSOLS) στην ελληνική πρωτεύουσα το 2019. Την ανάθεση του συνεδρίου στην Αθήνα, υπό την προεδρία του καθηγητή Ορθοπεδικής, διευθυντή της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Παναγιώτη Παπαγγελόπουλου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Εταιρείας κατά το πρόσφατο συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Τον φάκελο της υποψηφιότητας συνέταξε η εταιρεία Erasmus, μέλος του γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων. Το ISOLS 2019 κέρδισε η Αθήνα, διαγωνιζόμενη στην τελική φάση με την Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή