Αυξήθηκε η διακίνηση φορτίων στα λιμάνια

Αυξήθηκε η διακίνηση φορτίων στα λιμάνια

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση του αριθμού των επιβατών, αλλά αύξηση στη διακίνηση φορτίων σημειώθηκε στα λιμάνια της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που ανακοινώθηκαν χθες, η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων κατέγραψε αύξηση κατά 4,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Αύξηση, κατά 3,3%, είχε σημειωθεί και στην αντίστοιχη σύγκριση του 2014 προς το 2013. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, σημαντική ενίσχυση εμφάνισε η διακίνηση εμπορευμάτων εξωτερικού, καθώς αυξήθηκε κατά 5,1%, ενώ άνοδο 1,9% σημειώθηκε και στα εμπορεύματα εσωτερικού.

Στον αντίποδα, ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν από τα ελληνικά λιμάνια υποχώρησε κατά 2,9% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 3,9% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2014 προς το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή