Κέρδη 4,1 εκατ. στο 9μηνο για το Πλαίσιο Computers

Κέρδη 4,1 εκατ. στο 9μηνο για το Πλαίσιο Computers

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρά κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ εμφάνισε το Πλαίσιο Computers στη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου έναντι κερδών 9,728 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της εισηγμένης ανήλθε στα 7,9 εκατ. στο εννεάμηνο του 2015, ενώ στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης διαμορφώθηκε σε 3 εκατ. Τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 42 εκατ. –περίπου στο 40% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης του ομίλου– και σε συνδυασμό με τον περιορισμένο δανεισμό, οδηγούν σε καθαρή ρευστότητα μεγαλύτερη από 31 εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ομίλου μέσα στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Γεράρδος υπογράμμισε τα εξής: «Το τρίτο τρίμηνο του 2015 υπήρξε μια αγορά που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί στα 45 χρόνια του Πλαισίου. Capital controls, κλειστές τράπεζες και τεράστια ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας έφεραν “πάγωμα” της κατανάλωσης και άρα σημαντικές πτώσεις στις πωλήσεις. Παράλληλα, όμως, αυτό το τρίμηνο υπήρξε για το Πλαίσιο ένα ηχηρό stress test. Στις ακραίες αυτές συνθήκες, με σημαντικούς περιορισμούς στο να εισάγουμε τα προϊόντα που διαθέτουμε και αντιμετωπίζοντας μια πρωτοφανή πτώση καταναλωτικής ζήτησης, το Πλαίσιο ήταν κερδοφόρο, με 1,8 εκατ. καθαρά κέρδη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή