Σε επίπεδα προ capital controls οι υπηρεσίες της Western Union

Σε επίπεδα προ capital controls οι υπηρεσίες της Western Union

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους δύο μήνες που ακολούθησαν μετά τη χαλάρωση της τραπεζικής αργίας, η Western Union έχει στείλει χρήματα σε πάνω από 145 χώρες στον κόσμο από την Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα έχει λάβει χρήματα από περισσότερες από 125 χώρες. Συνολικά λειτουργούμε σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, επισημαίνει στην «Κ» ο πρόεδρος για την Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ενωση της Western Union, Οντιλον Αλμέιντα.

Οι 10 πρώτες χώρες στις οποίες μεταφέρονται χρήματα από την Ελλάδα, είναι οι: Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ουκρανία, Πακιστάν, Γερμανία, Ρωσία, Ινδία και Ιταλία.

Αντίστοιχα, οι Ελληνες λαμβάνουν χρήματα κυρίως από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κύπρο, την Γαλλία και την Αλβανία.

Σήμερα, όλα τα σημεία εξυπηρέτησης του δικτύου λειτουργούν κανονικά. Τα εισερχόμενα εμβάσματα έχουν επανέλθει σε επίπεδα προ κρίσης (10.000 ευρώ ανά συναλλαγή). Τα εισερχόμενα εμβάσματα που μεταφέρονται απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό έχουν ενεργοποιηθεί ξανά από 30 χώρες προς την Ελλάδα. Η υπηρεσία αυτή υπόκειται σε περιορισμό λόγω του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης στα ΑΤΜ, το οποίο έχει οριστεί στα 420 ευρώ ανά άτομο.

Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες εξερχόμενων εμβασμάτων, αυτές λειτουργούν κανονικά, ωστόσο το μηνιαίο χρηματικό όριο των 500 ευρώ ανά άτομο, που τέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ. Η Western Union δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 24 χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας έχει χτίσει μακροχρόνιες σχέσεις με τη WorldBridge Payment Institution (Paylink) και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΕΛΤΑ.

«Είμαστε μία από τις πρώτες εταιρείες μεταφοράς χρημάτων που, ακριβώς μετά την επιβολή της τραπεζικής αργίας στην Ελλάδα, αποκαταστήσαμε άμεσα τις υπηρεσίες εισερχόμενων και εξερχόμενων εμβασμάτων, από και προς τη χώρα, συνδέοντάς τη με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό αποτέλεσε μια σημαντική εξέλιξη για τους πελάτες μας στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε μια δύσκολη για την Ελλάδα οικονομική συγκυρία, σταθήκαμε στο πλευρό τους παρέχοντας σημαντική υποστήριξη σε μια ουσιαστική ανάγκη», σημειώνει ο κ. Αλμέιντα και συμπληρώνει: «Σε συνέχεια της εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου που τέθηκε σε ισχύ από την Τράπεζα της Ελλάδος επαναφέραμε ένα σημαντικό κομμάτι των υπηρεσιών μας στην Ελλάδα σε επίπεδα αντίστοιχα με την περίοδο πριν από την τραπεζική αργία, τόσο στα εισερχόμενα όσο και στα χρηματικά εμβάσματα εντός χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή