Αύξηση εσόδων και κερδών για τη Vodafone Ηellas

Αύξηση εσόδων και κερδών για τη Vodafone Ηellas

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Vodafone Ηellas το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2015/16 παρουσίασε αύξηση εσόδων και κερδών. Tα έσοδα για την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2015 αυξήθηκαν κατά 27% και ανήλθαν στα 432,3 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 20% φτάνοντας τα 114 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 42 εκατ. ευρώ ή κατά 29% αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Τέλος, όπως αναφέρει η βρετανική μητρική εταιρεία, οι ελεύθερες ταμειακές ροές της θυγατρικής της στην Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκαν στα 49 εκατ. ευρώ από 19 εκατ. ευρώ το εξάμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2014.

Η σημαντική αυτή αύξηση εσόδων και κερδών δεν θεωρείται οργανική, αλλά αποδίδεται κυρίως στην ενοποίηση των μεγεθών της hellas online, η εξαγορά της οποίας ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Αντίθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας, Vodafone Group Plc, στην Ελλάδα το β’ τρίμηνο (σ.σ. επιβολής των περιορισμών στα τραπεζικά κεφάλαια) υπήρξε επιβράδυνση των ρυθμών, εξαιτίας κυρίως του μακροοικονομικού κλίματος. Πιέσεις μάλιστα ασκήθηκαν τόσο στις συνδέσεις συμβολαίου όσο και στο ύψος του μέσου μηνιαίου εισοδήματος. Σχετικά με την πορεία απορρόφησης της hellas online, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, αυτή βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, με την επανατοποθέτηση και την εμπορική μετονομασία (rebranding) της εξαγορασθείσας επιχείρησης να λαμβάνει χώρα τον περασμένο Οκτώβρη, με την καμπάνια Vodafone Home.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική χρήση της εταιρείας ξεκινά 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται 31η Μαρτίου. Για το τέλος Σεπτεμβρίου 2015 η εταιρεία ανακοίνωσε 5,32 εκατ. πελάτες κινητής τηλεφωνίας και 517 χιλ. πελάτες σταθερών ευρυζωνικών υπηρεσιών. Οι πελάτες κινητής αυξήθηκαν κατά 76 χιλ. στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, ενώ κατά 9 χιλ. αυξήθηκαν και οι πελάτες σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή