Σε ακύρωση των μετοχών θα προχωρήσουν οι διαχειριστές της Globo Plc

Σε ακύρωση των μετοχών θα προχωρήσουν οι διαχειριστές της Globo Plc

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ακύρωση των μετοχών της εταιρείας πληροφορικής Globo Plc θα προχωρήσουν οι διορισμένοι διαχειριστές της επιχείρησης. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Κοινή Διοίκησή τους σε έγγραφό της προς το χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου, η προτεινόμενη ακύρωση των μετοχών να γίνει την 1η Δεκεμβρίου 2015.

Οι μέτοχοι

Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι διαχειριστές της εταιρείας, οι μέτοχοι δεν θα πρέπει να αναμένουν καμία επιστροφή από τις μετοχές που θα ακυρωθούν. «Η Κοινή Διοίκηση δεν αναμένει να υπάρξει οποιαδήποτε επιστροφή από τη διαχείριση για τους μετόχους της Globo Plc και, για τον λόγο αυτό, θεωρείται ενδεδειγμένη λύση η ακύρωση των μετοχών». Οι διαχειριστές της εταιρείας, σύμφωνα με τον βρετανικό πτωχευτικό κώδικα, θα πρέπει μέσα σε οκτώ εβδομάδες από τον διορισμό τους να υποβάλουν τις σχετικές προτάσεις τους. Οι προτάσεις αυτές, όπως σημειώνουν, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Globo Plc τέθηκε υπό διαχειριστικό έλεγχο στις 2 Νοεμβρίου 2015, έπειτα από σχετική εντολή βρετανικού δικαστηρίου. Ως διαχειριστές της επιχείρησης ορίστηκαν τρία στελέχη της βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας FTI Consulting, τα οποία πλέον συνιστούν και την Κοινή Διοίκηση (Joint Administration) της επιχείρησης. Στην παλιά διοίκηση της Globo ωστόσο έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι η υπόθεση της αγγλικής εταιρείας και της διεθνούς ανάπτυξης έχει πλέον χαθεί οριστικά και ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ελληνική θυγατρική Globo Τechnologies.

Η τελευταία, σε αντίθεση με τη βρετανική εταιρεία, εστιάζεται κυρίως στα μεγάλα έργα πληροφορικής του ελληνικού Δημοσίου και διαφοροποιείται ουσιαστικά στις δραστηριότητές της από τη μητρική Globo. Η δραστηριότητά της εστιάζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα και σε πιο παραδοσιακές μορφές έργων πληροφορικής από το λογισμικό κινητών τηλεφώνων που ανέπτυξε η μητρική εταιρεία.

Τα έργα

Οπως παραδέχονται παράγοντες της εταιρείας, αλλά και του υπουργείου Υποδομών που διαχειρίζονται τα κονδύλια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», η υλοποίηση και η παράδοση των έργων που έχει αναλάβει, προχωράει ομαλά. Μάλιστα, αν δεν υπάρξουν προβλήματα εκταμίευσης πόρων του ΕΣΠΑ, πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους η Globo Technologies να γίνει αποδέκτης αρκετών εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή