Τα νέα επενδυτικά ακίνητα έφεραν κέρδη στην Grivalia

Τα νέα επενδυτικά ακίνητα έφεραν κέρδη στην Grivalia

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενίσχυση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ) κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου, καθώς ανήλθαν σε 47,9 εκατ. ευρώ, έναντι 36 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η άνοδος αυτή οφείλεται στην προσθήκη νέων επενδυτικών ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, που ενίσχυσαν τόσο τα έσοδα από μισθώματα όσο και τα κέρδη από αναπροσαρμογή των ακινήτων του ομίλου στην εύλογη αξία. Ειδικότερα, τα εν λόγω κέρδη ανήλθαν σε σχεδόν 17 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 2,38 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία απέκτησε εντός του έτους δύο εμπορικά ακίνητα της αλυσίδας Praktiker Hellas, ενώ εντός του Αυγούστου ολοκλήρωσε και την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου εννέα καταστημάτων της Makro Cash & Carry.

Ως εκ τούτου, τα έσοδα από ενοίκια ενισχύθηκαν κατά 15%, σε 42,3 εκατ. ευρώ, έναντι 36,7 εκατ. ευρώ κατά το περσινό εννεάμηνο, καθώς όχι μόνο προστέθηκαν νέα ακίνητα, αλλά και ενσωματώθηκαν έσοδα προερχόμενα από τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2014. Βέβαια, η προσθήκη των νέων ακινήτων αύξησε σημαντικά και τον ΕΝΦΙΑ της εταιρείας, ο οποίος είναι πλέον υψηλότερος κατά 43% σε 4,4 εκατ. ευρώ, έναντι 3,07 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διαθέτει πλέον διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 106 εκατ. ευρώ, έναντι 185 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2014, ενώ οι δανειακές της υποχρεώσεις έχουν υποχωρήσει σε 60 εκατ. ευρώ, έναντι 64 εκατ. ευρώ, που ήταν στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή