IMDA Awards 2015: 2 Χρυσά για την Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ

IMDA Awards 2015: 2 Χρυσά για την Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ τιμήθηκε με 2 χρυσά βραβεία στα IMDA Awards που διεξήχθησαν στις 28 Οκτωβρίου στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στα πλαίσια του ετήσιου Συμποσίου του IMDA.

Οι διακρίσεις αφορούσαν στις κατηγορίες “Thin Wall Packaging” και “Prototype”. Μάλιστα, στην πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε για την συσκευασία στραγγιστού γιαουρτιού «Όλυμπος». Η παραγωγή της συσκευασίας πραγματοποιήθηκε στην εταιρία Πλαστικά Κοτρώνης. Ένα καινοτομικό βραβείο για την συνεργασία τριών ελληνικών εταιριών.

Το IMDA (In Mold Decoration Association) είναι ο πιο δημοφιλής παγκόσμιος οργανισμός για την αγορά του In Mold Labeling και Decoration. Μέλη του είναι εκτυπωτές, κατασκευαστές πλαστικών συσκευασιών, και προμηθευτές υλικών και μηχανημάτων.

Οι κορυφαίες εταιρίες του κλάδου στον κόσμο έστειλαν συμμετοχές στον διαγωνισμό.

Η εκτυπωτική εταιρία Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ είναι η κορυφαία εταιρία στην Ελλάδα σε ετικέτες ψυγείου και χρωμάτων IML με εξαγωγές σε 23 χώρες (ενδεικτικά Γερμανία, Αγγλία, Ν. Αφρική, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). Το 2016 κλείνει 50 χρόνια δεσπόζουσας πορείας στην αγορά.

Thin wall Packaging award για το Γιαούρτι Όλυμπος

Η Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ συμμετείχε για πρώτη φορά και μόνο σε 2 από τις συνολικά 8 κατηγορίες του διαγωνισμού, στις οποίες και κέρδισε την κορυφαία διάκριση.

Το πρώτο χρυσό βραβείο που παρέλαβε η Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ ήταν για την κατηγορία "Thin wall Packaging". Το θέμα των συσκευασιών λεπτού τοιχώματος είναι πολύ σοβαρό παγκοσμίως και ειδικά στην Αμερική. Όλες οι εταιρίες προσπαθούν για λιγότερα απόβλητα και λιγότερη ενέργεια. Η συσκευασία λεπτού τοιχώματος έρχεται να δώσει απαντήσεις σε αυτή την ανησυχία.

Η εταιρία συμμετείχε με την καινοτομική Back Print" ετικέτα για το προϊόν "Γιαούρτι Όλυμπος", την συσκευασία του οποίου δημιούργησε η εταιρία Πλαστικά Κοτρώνης. Η τεχνολογία "Back Print", επιτρέπει την εκτύπωση της οπισθίας της ετικέτας, που την προστατεύει από την φθορά του χρόνου, της παστερίωσης και της ανασυσκευασίας, αλλά και του επαναλαμβανόμενου πλυσίματος. Επιπλεόν επτρέπει την άμεση επαφή με το στόμα. Τέλος προσθέτει εντυπωσιακή λάμψη στην ετικέτα, χωρίς την χρήση βερνικιών uv, που δεν είναι συμβατά με προϊόντα τροφίμων.

Η Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ θέλει να ευχαριστήσει την τόσο δραστήρια εταιρία Πλαστικά Κοτρώνης για την άψογη συνεργασία στην πραγματοποίηση αυτής της συσκευασίας, αλλά και την συνεχή αναζήτηση σε καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές.

Prototype Packaging award

Το δεύτερο βραβείο ήταν για την κατηγορία "Prototype Packaging". Όπως τόνισε και ο Ron Schultz, γενικός διευθυντής του οργανισμού: "Η κατηγορία αυτή είναι πρωτοεμφανιζόμενη στον διαγωνισμο. Και από τη στιγμή που είναι πρωτότυπη και δεν υπάρχει ακόμα στην αγορά, μας προϊδεάζει  για την επόμενη μέρα. Είχαμε πολλές καινοτόμες υποψηφιότητες σε αυτή τη κατηγορία, που την έκαναν εξαιρετικά ανταγωνιστική". Η εταιρία συμμετείχε με το προϊόν "Fresh", ένα own-label δοχείο της εταιρίας Jokey Plastics Γερμανίας.

Αυτή η πρωτότυπη συσκευασία διαθέτει την πρωτη διαδραστική (interactive) ετικέτα της αγοράς με πολλές τεχνολογίες. Περιλαμβάνει ένα θερμοχρωμικό μελάνι, που αλλάζει χρώμα στην επιθυμητή θερμοκρασία (με εύρος από -10 έως +69 βαθμούς). Επίσης περιλαμβάνει την τεχνολογία του digital watermarking, που επιτρέπει στον καταναλωτή να σκανάρη με το smart phone του σε οποιοδήποτε σημείο πάνω στη συσκευασία (χωρίς την ανάγκη QR-code) και να μεταφέρεται σε οποιαδήποτε σελίδα στο δίκτυο επιθυμεί ο κατασκευαστής / παραγωγός. Τέλος η ετικέτα έχει διακοσμηθεί με τοπικά γυαλιστερά και ολικά ματ βερνίκια. Η Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ  συγχαίρει την Jokey Plastics για την ιδέα που είχε να δημιουργήσει μία ολοκληρη σειρά own label συσκευασιών συγκεντρώνοντας όλες τις καινοτόμες λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά του IML.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή