Ξεκίνησε ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition 2016

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition 2016

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε επίσημα η περίοδος αιτήσεων για το MITEF Greece Startup Competition 2016, που διεξάγεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece. Ο διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη επιχειρηματική τεχνογνωσία, μέσω έμπρακτης καθοδήγησης και να διερευνήσουν συνεργασίες, που θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων, καθώς και η προβολή τους, διεθνώς, μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα που θα συμβάλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας τους. Ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών, που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πρώτος διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015 με την ανάδειξη των τριών νικητών: RTsafe, reportbrain Limited και TomoTECH. Οι νεοφυείς αυτές εταιρείες, με τη σημαντική συνδρομή των μεντόρων που τους ανατέθηκαν, πέτυχαν σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και δημιούργησαν σημαντικές προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης. Η πρόσβαση και η ανταγωνιστική παρουσία τους στη διεθνή αγορά υποστηρίζεται από το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece και μετά το πέρας του διαγωνισμού, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται στη Βοστώνη και στοχεύουν στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με ένα δυναμικό δίκτυο Ελλήνων επιχειρηματιών και επενδυτών.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί σημαντικό μέρος του ετήσιου προγράμματος δράσεων του MITEF Greece για την ενδυνάμωση, ανάδειξη και ανάπτυξη της εξωστρέφειας των καλύτερων και δυναμικότερων ελληνικών τεχνολογικών ομάδων. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2015, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: MITEF Greece Startup Competition, ενώ για τις σημαντικότερες στιγμές του διαγωνισμού στο σύνδεσμο: Highlights of MITEF Greece Startup Competition.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία στάδια:

Προκαταρκτικό στάδιο: Οι αιτήσεις στο διαγωνισμό, που γίνονται μέσω της πλατφόρμας mitefcompetition.org/greece, έχουν ξεκινήσει από τις 28 Οκτωβρίου 2015 και λήγουν στις 20 Δεκεμβρίου 2015. Τον Ιανουάριο 2016, μια ομάδα κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις, θα παρέχουν σχόλια στους συμμετέχοντες και θα επιλέξουν τις πρώτες 25 ομάδες, που θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο.

Δεύτερο στάδιο: Από το Φεβρουάριο έως και το Μάιο 2016, σύμβουλοι και μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις 25 επιλεγμένες ομάδες. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων σημαντικού ενδιαφέροντος, όπως Perfect Pitch, νομικά θέματα, Marketing, επικοινωνία, οικονομικά, φορολογία. Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς συνεργάτες του MITEF Greece και θα έχουν στόχο την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των επιχειρηματικών ικανοτήτων τους. Στη συνέχεια, μια μικρή ομάδα κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επιλέξει τις 10 επικρατούσες ομάδες που θα περάσουν στον τελικό γύρο. Η διαδικασία επιλογής θα περιλαμβάνει ζωντανές παρουσιάσεις στα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Τελικό στάδιο: Στα τέλη Ιουνίου 2016, θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού. Οι 10 ομάδες θα παρουσιάσουν ζωντανά τις επιχειρηματικές τους ιδέες ενώπιον της κριτικής επιτροπής, καθώς και ενός ευρύτερου κοινού που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση θα αναδειχθούν οι τρεις τελικοί νικητές για το 2016.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται να συμβουλευτούν τα κριτήρια επιλογής συμμετεχόντων, καθώς και τους όρους & προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Πληροφορίες για τη σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων και online webinars, σε συνεργασία με οργανισμούς και πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, σχετικά με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και το σύνολο του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο mitefcompetition.org/greece, για να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με το διαγωνισμό. Επίσης, πληροφορίες θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤ ΕF Greece.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT