Τουριστική επένδυση στην Ηλεία σχεδιάζει η Aristo Developers

Τουριστική επένδυση στην Ηλεία σχεδιάζει η Aristo Developers

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μεγάλη τουριστική επένδυση, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με δυναμικότητα 580 κλίνες, επιπλωμένων κατοικιών με δυναμικότητα 384 κλίνες και ειδική τουριστική υποδομή, σχεδιάζει να υλοποιήσει στην Ηλεία η εταιρεία Aristo Developers A.E.

Το έργο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση της εταιρείας στη θέση Αγία Μαρίνα της Τοπικής Κοινότητας Δουναίικων του Δήμου Ηλιδας. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, η συνολική δυναμικότητα του σύνθετου τουριστικού καταλύματος θα ανέλθει σε 964 κλίνες. Σύμφωνα με το σχέδιο, η μονάδα θα αποτελείται από το κτίριο υποδοχής, το κτίριο του Beach club, το συγκρότημα του κέντρου αναζωογόνησης, δυναμικότητας 100 ατόμων, τις ενότητες των τουριστικών καταλυμάτων, που περιλαμβάνουν είτε δωμάτια είτε επιπλωμένα διαμερίσματα, και την ενότητα των επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών. Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκευή εξωτερικών αγωγών σύνδεσης με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου, η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, η αξιοποίηση υφιστάμενων γεωτρήσεων και άλλα έργα συμπληρωματικών υποδομών.

Ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης εξασφάλισε πρόσφατα θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος. Με βάση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των σχεδίων που τη συνοδεύουν, το έργο θα υλοποιηθεί σε ενιαία μη δασική έκταση 186 στρεμμάτων. Στη σχετική γνωμοδότηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι κατά τη φάση λειτουργίας των τουριστικών εγκαταστάσεων θα πρέπει τα αστικά λύματα του συγκροτήματος να μεταφέρονται στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει η εταιρεία να κατασκευάσει και να λειτουργήσει εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης της μονάδας, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες της δυναμικότητας του έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή