Εξάμηνη παράταση στη συμφωνία Wind – Vodafone για Forthnet

Εξάμηνη παράταση στη συμφωνία Wind – Vodafone για Forthnet

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμη έξι μήνες παρατείνεται η συμφωνία μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της Wind, με την οποία η πρώτη απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης για αγορά του 13,25% της Forthnet. Οι δύο εταιρείες, οι οποίες κατέχουν ήδη μετοχές της Forthnet, είχαν αρχικά συμφωνήσει να ισχύσει το δικαίωμα προαίρεσης για 12 μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Στη συνέχεια, δόθηκε εξάμηνη παράταση, και σήμερα έγινε γνωστό ότι η συμφωνία παρατείνεται για ακόμα έξι μήνες.

Η Wind ελέγχει σήμερα το 32,26% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, ενώ η Vodafone Ελλάδας περί το 6,5%. Εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης, το ποσοστό που θα ελέγχει ο βρετανικός όμιλος στον εναλλακτικό πάροχο θα αυξηθεί σε 19,75%, ενώ το ποσοστό της Wind θα περιοριστεί στο 19,01%.

Οι δύο εταιρείες τηλεπικοινωνιών διεκδίκησαν, τόσο ξεχωριστά όσο και σε συνεργασία, εδώ και πολλά χρόνια την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου της Forthnet. Επίσης, ο ΟΤΕ ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση της θυγατρικής της εταιρείας Multichoice με δραστηριότητες στη συνδρομητική τηλεόραση (Nova). O βασικός μέτοχος της εταιρείας, η αραβική Emirates International Telecommunications (EIT) ωστόσο, κατέχοντας το 44% των μετοχών της Forthnet, δεν ενέδωσε, επιζητώντας κυρίως υψηλότερο προσφερόμενο τίμημα από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Η επιδείνωση, βέβαια, των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, φαίνεται ότι επανέφερε τον βασικό μέτοχο της εταιρείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά απομάκρυνε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Τώρα, όλα δείχνουν ότι οποιαδήποτε συμφωνία για τη Forthnet θα συμπεριλάβει και τα δάνεια της εταιρείας προς τις ελληνικές τράπεζες, ύψους 325 εκατ. ευρώ.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, η εισηγμένη Forthnet παρέμεινε ο κορυφαίος εναλλακτικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος. Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015, η συνδρομητική βάση παρουσίασε αύξηση 5,5% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 509.100 συνδρομητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή