Ζημίες 19 εκατ. για τη Lamda Development στο 9μηνο

Ζημίες 19 εκατ. για τη Lamda Development στο 9μηνο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες της τάξεως των 19,1 εκατ. ευρώ σημείωσε κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου ο όμιλος της Lamda Development, έναντι ζημιών της τάξεως των 4,7 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Βασικός λόγος για την εξέλιξη αυτή ήταν η αύξηση των ζημιών από την αποτίμηση των ακινήτων στην εύλογη αξία, καθώς αυτές διαμορφώθηκαν φέτος σε 20,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 7,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Πάντως, προ των αποτιμήσεων, η συνολική λειτουργική κερδοφορία του ομίλου (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ενισχύθηκε κατά 4,4% σε 23,9 εκατ. ευρώ, έναντι 22,9 εκατ. ευρώ κατά το περσινό εννεάμηνο.

Αυτό οφείλεται στη συνεχιζόμενη άνοδο των επιδόσεων των εμπορικών κέντρων της εταιρείας, καθώς η λειτουργική κερδοφορία στα τρία κέντρα της εταιρείας (The Mall Athens, Mediterranean Cosmos και Golden Hall) αυξήθηκε κατά 7% και ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ, έναντι 28,1 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, τα κτίρια γραφείων συνεισέφεραν στη λειτουργική κερδοφορία του ομίλου το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ, που ήταν αμετάβλητο από πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα των εμπορικών κέντρων, δεδομένων και των δυσμενών συνθηκών που επικράτησαν στην οικονομία από τις αρχές του έτους, αποτελεί μια ένδειξη των αντοχών τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Lamda Development, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 3,4% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2014, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο παρέμεινε αμετάβλητη.

Ειδικότερα, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο Golden Hall κινήθηκε ανοδικά κατά 4,1%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ενισχύθηκε κατά 1,6%. Τα λειτουργικά κέρδη του κέντρου διαμορφώθηκαν σε 10,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξεως του 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε άνοδος του κύκλου εργασιών των καταστημάτων κατά 3,5% και οριακή αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 1%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε σε 10,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 8,5%.

Τέλος, στο The Mall Athens, ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 2,8%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρέμεινε σταθερός. Η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε στα 18,1 εκατ. ευρώ, παραμένοντας σταθερή σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η διοίκηση της Lamda Development εξετάζει αυτή την περίοδο σειρά εναλλακτικών για την περαιτέρω ανάπτυξη της εισηγμένης. Παράλληλα, σημαντική κρίνεται και η πρόσφατη κινητικότητα σε ό,τι αφορά το «μέτωπο» της αξιοποίησης της έκτασης στο Ελληνικό, δεδομένου ότι σε περίπου ένα χρόνο θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μια σειρά από προαπαιτούμενα από την πλευρά του Δημοσίου, ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή