Διεθνής συνάντηση εργασίας για την υγεία

Διεθνής συνάντηση εργασίας για την υγεία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές είναι οι προοπτικές ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα υγείας στην Ελλάδα μέσα από ένα σχέδιο συνεργασίας με το δημόσιο σύστημα που θα ανακουφίσει την εθνική οικονομία και θα δημιουργήσει κοινωνική αξία με προσιτές και επαρκείς παροχές ασφάλισης και υπηρεσιών. Το συμπέρασμα αυτό αναδείχθηκε κατά την ετήσια συνάντηση εργασίας του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού για την Ασφάλιση της Υγείας (IFHP), που φιλοξένησε πρόσφατα στην Αθήνα η Interamerican και η μητρική της Achmea. Στο IFHP συμμετέχουν 100 εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα στις χώρες τους και αποτελεί παγκοσμίως το κορυφαίο φόρουμ εταιρειών ασφάλισης υγείας. Η Interamerican, ως η μοναδική από τη χώρα μας εταιρεία, και η Achmea συμπεριλαμβάνονται στο φόρουμ και συμμετέχουν ενεργά στην επικαιροποίηση του προβληματισμού και τη συνδιαμόρφωση σύγχρονων, καινοτόμων και αποτελεσματικών ασφαλιστικών αντιλήψεων για την υγεία.

Στο διοικητικό συμβούλιο του IFHP συμμετείχαν πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι κορυφαίων επιχειρηματικών οργανισμών, ορισμένοι από τους οποίους είναι προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Τομ Σάκβιλ, πρώην υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, ο Μπερνάρντ Τισόν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ, της Kaiser Permanente, ο ομογενής Γιώργος Σαββίδης, διευθύνων σύμβουλος της Medibank, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας υγείας της Αυστραλίας. Από την πλευρά της Achmea στο φόρουμ συμμετέχει ο πρόεδρος της εταιρείας Βίλεμ βαν Ντουίν και της Interamerican ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας. Στο πλαίσιο των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου, αναλύθηκαν σε βάθος οι διεθνείς τάσεις στις υπηρεσίες, στην ταχύτατα εξελισσόμενη τεχνολογία και την ασφαλιστική αγορά της υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή