Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Fourlis

Επτά καταστήματα ΙΚΕΑ

Σε αξιοπρεπή επίπεδα για τα δεδομένα της αγοράς, κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του ομίλου Fourlis. Περισσότερες από 400.000 μετοχές άλλαξαν χέρια στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, ενώ η μετοχή υπέστη οριακές εβδομαδιαίες απώλειες 0,30%. Ο όμιλος λειτουργεί συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο, και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 6 σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ σε Ρόδο, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή και από τον Ιούλιο και στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Motor Oil

Διανομή προμερίσματος

Εβδομαδιαία κέρδη 11,78% κατέγραψε η μετοχή της Motor Oil, με αποτέλεσμα η μετοχή να διαπραγματεύεται στα 11,380 ευρώ (κλείσιμο 19/11). Η διοίκηση της εισηγμένης αποφάσισε να προχωρήσει στη διανομή προμερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή έως τις 18 Δεκεμβρίου 2015. Η εταιρεία για τη χρήση 2014 δεν είχε προχωρήσει στη διανομή μερίσματος. Στη διάρκεια του εννεαμήνου 2015 η Motor Oil εμφάνισε ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ύψους 175,6 εκατ. ευρώ, από 1,163 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014.

Ελευθ. Μουζάκης

Νέες δραστηριότητες

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε αυτή την εβδομάδα η μετοχή της κλωστοϋφαντουργίας «Ελευθ. Μουζάκης». Ειδικότερα η μετοχή υπέστη συνολικές απώλειες 28,19% και διολίσθησε στα επίπεδα των 0,107 ευρώ (κλείσιμο 19/11). Η διοίκηση της εταιρείας έχει προαναγγείλει στην ετήσια τακτική συνέλευση την πρόθεσή της να επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες και αγορές σε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού. Εκτιμάται ότι η νέα δραστηριότητα δεν θα σχετίζεται με τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο. Οι μέτοχοι ενέκριναν τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας.

Ακρίτας

Τυπική στις υποχρεώσεις

Eπενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της βιομηχανίας ξύλου Ακρίτας, με αποτέλεσμα ο τίτλος να ενισχυθεί 12,35% στις συνεδριάσεις της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Η εταιρεία βιομηχανίας ξύλου έχει καταφέρει να εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους, παρά τη δεδομένη αρνητική οικονομική συγκυρία και τον κατακερματισμό του κατασκευαστικού κλάδου με τον οποίο είναι συνυφασμένο το τελικό προϊόν της Ακρίτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή