Ανοδος κατά 9% στην κερδοφορία του ομίλου Jumbo

Ανοδος κατά 9% στην κερδοφορία του ομίλου Jumbo

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρους ύψους 21,79 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος Jumbo το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2015) της χρήσης 2015-2016 καταγράφοντας άνοδο 8,90% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν η κερδοφορία είχε ανέλθει στα 20,01 εκατ. παρά την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις του oμίλου κατέγραψαν αύξηση 4,89% φτάνοντας τα 152,63 εκατ. ευρώ από 145,51 εκατ. ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Κατά την περίοδο αυτή, οι πωλήσεις στην Ελλάδα κατέγραψαν μικρή υποχώρηση, μικρότερη του αναμενομένου δεδομένων των συνθηκών, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από τον δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης των καταστημάτων του εξωτερικού. Καθώς το περιβάλλον αναφορικά με το μεταφορικό κόστος παρέμεινε ευνοϊκό, το μεικτό περιθώριο κέρδους κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2015-2016 κατέγραψε μικρή βελτίωση στο 47,97% έναντι 47,55% που ήταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα σημειώνουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγορά στην Ελλάδα παραμένει ανθεκτική. Ωστόσο, οι πωλήσεις των Χριστουγέννων παραμένουν καθοριστικές για την πορεία του δεύτερου τριμήνου και εκεί εστιάζεται η προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT