Ανοδος 4,1% στις πωλήσεις του ομίλου Καράτζη το 9μηνο

Ανοδος 4,1% στις πωλήσεις του ομίλου Καράτζη το 9μηνο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 4,1% παρουσίασαν οι πωλήσεις του ομίλου επιχειρήσεων Καράτζη, ο οποίος έχει έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ξεπερνώντας τα 60,1 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται, κυρίως, στην κατασκευή υλικών δικτύων. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, οι επιπτώσεις στις δραστηριότητες και στις ταμειακές ροές του από την τραπεζική αργία και τη συνεχιζόμενη επιβολή διαφόρων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων ήταν περιορισμένες. Ειδικότερα, σημειώνει ότι οι επιπτώσεις στα έσοδα εκτιμώνται ότι είναι μικρής κλίμακας καθώς οι πωλήσεις του ομίλου αφορούν ως επί το πλείστον πωλήσεις στο εξωτερικό. Επιπλέον, προσθέτει ότι έχει εξασφαλίσει επαρκή διαθέσιμα ώστε η τροφοδοσία του τομέα της βιομηχανίας με πρώτες ύλες να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Η διοίκηση υπογραμμίζει ότι «στον βαθμό που η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς πιστωτές της βρίσκονται σε κοινή πορεία για την εφαρμογή του νέου προγράμματος χρηματοδότησης, η κατάσταση εκτιμάται ότι θα ομαλοποιείται σταδιακά, ωστόσο το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια στην παρούσα φάση». Οι πωλήσεις του ομίλου για το 9μηνο από τη βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα αυξήθηκαν κατά 5,7% (43,75 εκατ. ευρώ) και από τη ξενοδοχειακή δραστηριότητα κατά 4,4% (9,9 εκατ. ευρώ) ενώ από τα φωτοβολταϊκά μειώθηκαν κατά 8% (5 εκατ. ευρώ). Τα αποτελέσματα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 4,4% (10,3 εκατ. ευρώ) ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 14,5% (6,1 εκατ. ευρώ). Σε ό,τι αφορά τη βιομηχανική του δραστηριότητα ο όμιλος διαθέτει 3 παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, μία στη Γερμανία καθώς και μία εμπορική επιχείρηση στην Ισπανία. Υπάρχει επίσης μία εμπορική επιχείρηση στη Βρετανία τα αποτελέσματα της οποίας περιλαμβάνονται σε αυτά του βιομηχανικού κλάδου.

Ο όμιλος με κεντρικά γραφεία στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου έχει επίσης παρουσία στον ξενοδοχειακό κλάδο, διαθέτοντας τη μονάδα πολυτελείας Nana Beach Hotel, και στον κλάδο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα. Ο όμιλος σχεδιάζει τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου πολυτελείας στη Χερσόνησο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή