Οι επόμενοι στόχοι της Eurobank μετά την ανακεφαλαιοποίηση

Οι επόμενοι στόχοι της Eurobank μετά την ανακεφαλαιοποίηση

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή των καταθέσεων, η ανάπτυξη των τραπεζικών εργασιών και η αποτελεσματική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων αποτελούν τους τρεις βασικούς στόχους της διοίκησης της Eurobank μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Σε κοινή επιστολή τους προς τους εργαζομένους, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, τόνισαν ότι: «Τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών που διενήργησε η ΕΚΤ και η επιτυχής αύξηση κεφαλαίου αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια, διεθνή και ελληνικά, με βάση το δυσμενές σενάριο, βρίσκουν τη Eurobank στην πρώτη γραμμή επιτυχίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος». «Παρά το αρνητικό εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, το βιβλίο προσφορών στην αύξηση κεφαλαίου έκλεισε με σημαντική υπερκάλυψη. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη νέα σύνθεση του μετοχολογίου μας, που αποτελείται από κορυφαίους διεθνείς επενδυτές, όπως Fairfax, WL Ross, Brookfied και Highfields, θεσμικούς επενδυτές υψηλού κύρους, όπως sovereign funds, και θεσμικούς φορείς όπως η EBRD και το IFC. Η Fairfax, ο μεγαλύτερος μέτοχός μας, αύξησε το ποσοστό της, δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες και τις προοπτικές μιας τράπεζας που γνωρίζει καλά, παρά τις αρνητικές εξελίξεις της προηγούμενης χρονιάς». «Είναι η ώρα για κινητοποίηση και συστράτευση, για μια φυγή προς το μέλλον. Αλλά φυγή προς το μέλλον δεν σημαίνει άλμα στο άγνωστο. Θα γίνει με σχέδιο, με μικρά, σταθερά βήματα. Πρώτος στόχος, επιστροφή των καταθέσεων. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να αναπτύξουμε περαιτέρω σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, που θα επιταχύνουν την επιστροφή καταθέσεων στην τράπεζά μας. Δεύτερος στόχος, ανάπτυξη εργασιών, νέα έσοδα. Θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των επιχειρηματικών δανείων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων. Τρίτος στόχος, αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σκοπός μας είναι να πείσουμε τους πελάτες μας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή