Ευρωπαϊκή Πίστη: ενίσχυση της παραγωγής ασφαλίστρων

Ευρωπαϊκή Πίστη: ενίσχυση της παραγωγής ασφαλίστρων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων ετών, η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ παρουσίασε ενίσχυση του συνόλου των οικονομικών της μεγεθών στο εννεάμηνο του 2015, σε μία περίοδο που η παραγωγή του ασφαλιστικού κλάδου εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κατά 4,5%. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε:

• Αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 3,5% στα 9,3 εκατ. ευρώ έναντι 8,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο,

• Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 5,4% στα 128,8 εκατ. ευρώ έναντι 122,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014,

• Καθαρή θέση διαμορφωμένη στα 76,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 11,3% ή κατά 7,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το περσινό εννεάμηνο,

• Ενεργητικό διαμορφωμένο στα 346,6 εκατ. ευρώ έναντι 317,2 εκατ. ευρώ πέρυσι και

• Αποθέματα αυξημένα κατά 8,2% σε σχέση με το 2014 στα 253,6 εκατ. ευρώ.

Η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας συνοδεύθηκε με περαιτέρω αύξηση του προσωπικού της κατά 4,4% σε σχέση με πέρυσι, στα 405 άτομα. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της στο νέο κανονιστικό πλαίσιο για τη φερεγγυότητα, καλύπτοντας τόσο τις ποσοτικές όσο και τις ποιοτικές απαιτήσεις της σχετικής οδηγίας.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία την ετήσια επιτήρηση του συστήματος ISO 9001:2008 από τον αναγνωρισμένο φορέα TUV NORD. Η πιστοποίηση αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών της και είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία της για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων ασφαλιστικών υπηρεσιών και ικανοποίηση των πελατών της. Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η μοναδική ελληνική ασφαλιστική εταιρεία που κατέχει από το 2002 πιστοποίηση ISO για το σύνολο των υπηρεσιών της. Το πιστοποιητικό ISO 9001:2008 ενισχύει τον στόχο της εταιρείας για παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή